Došlo je vrijeme da Omarska okrene nove stranice u svojoj istoriji. Po prvi put Omarska nastupa u elitnom razredu fudbala Republike Srpske i može se reći da nije mogla imati ljepši debi. U okviru prvog kola Omarska gostuje kod Sutjeske u Foči. O Sutjesci ne treba trošiti riječi, jer se radi o jednom od najstabilnijih prvoligaša u RS, klubu koji je iznjedrio mnogobrojne velike fudbalere i koji je pravi rasadnik talenata. Poseban pečat utakmici daje činjenica da će se susret odigrati u noćnom terminu pod svjetlošću reflektora.

Što se tiče domaćina, u ovu sezonu Sutjeska ulazi sa kvalitetnom ekipom koju predvodi Nikola Mojović, najbolji igrač prve lige RS u prošloj sezoni, a osim njega za Sutjesku nastupa još dosta kvalitetnih fudbalera, pa je Sutjeska svakako favorit na domaćem terenu.

Sa druge strane, u Omarskoj svi sa nestrpljenjem očekuju start prvenstva da se vidi koliko može ova ekipa u Prvoj ligi RS. Sigurno je da nas očekuju mnogo teži protivnici nego u Drugoj ligi, ali Omarska ulazi bez straha u nove izazove. Ekipa je ostala na okupu, stigla su pojačanja; Jaćimović, Stević, Šunić i Trninić, kao i trener Jelisavac koji je pojačao stručni štab. Trener Vuleta će biti na slatkim mukama da odabere 18 fudbalera koji će putovati u Foču, jer se na pripremama radilo odlično i vidljiva je velika želja kod svih igrača da pokažu da je Omarskoj mjesto u Prvoj ligi.

Što se tiče Omarske, zbog povreda će izostati Lajić i Zdjelar, s tim da se i njih dvojica oporavljaju te se nadamo da će se vrlo brzo vratiti na teren i dodatno pojačati konkurenciju. Svi ostali igrači su na raspolaganju treneru Vuleti.

Susret se igra u subotu sa početkom u 19:30 časova a sudi ga Marko Domazet iz Istočne Ilidže sa pomoćnicima.

FK Omarska