razigrana mladost 2015-plakatSrpsko kulturno-umjetničko društvo (SKUD) „Dr Mladen Stojanović“ iz Prijedora organizuje i ove godine dječiju smotru folklora pod nazivom „Razigrana mladost“.

Na ovoj tradicionalnoj manifestaciji nastupiće sve mlađe grupe SKUD-a sa brojnim gostima.

-U ovoj 2015. godini slavimo i 130 godina postojanja našeg društva, pa je to jedan od razloga što smo odlučili da proširimo manifestaciju na dva dana. Podršku smo dobili i od gradonačelnika Prijedora Marka Pavića pod čijim pokroviteljstvom se i održava ovogodišnja „Razigrana mladost“ – rekao je Vladimir Krčkovski, predsjednik SKUD „Dr Mladen Stojanović“ Prijedor.

„Razigrana mladost“ će biti održana u dvorani „Mladost“ u petak, 27.2.2015., i subotu, 28.2.2015.godine, sa početkom u 19 časova. Cijena ulaznice za jedno veče je 2 KM.

Očekuje se učešće kulturno-umjetničkih društava iz Prijedora, Smedereva, Banjaluke, Novog Grada, Kozarske Dubice, Gradiške, Šipova, Mrkonjić Grada i Oštre Luke.

Iz SKUD-a „Dr Mladen Stojanović“ pozivaju sugrađane da dođu ovoga petka i subote i daju svoju podršku najmlađim folklorašima.

Tekst – Aleksandar Drakulić
Foto – SKUD „Dr Mladen Stojanović“ Prijedor