Dva BMW-a u vlasništvu Jasmina Selimagića iz Novog Grada i golf u vlasništvu njegovog sugrađanina Radomira Bašića zapaljena su u noći s nedjelje i ponedjeljka i to za manje od sat vremena, a policija traga za počiniocima.

Kako nam je potvrđeno, obojica su odranije dobro poznati policiji zbog krijumčarenja migranata, ali i po drugim krivičnim djelima.

Policija je juče tragala za piromanom ili više njih jer zasad nema informacija da se ove paljevine, koje su se desile na odvojenim lokacijama, mogu dovesti u vezu.

Međutim, ono što je poznato je da su dvojica starih policijskih znanaca ostala bez vozila koja su namjerno zapaljena u roku od oko 50 minuta jer je prvi požar prijavljen u ponedjeljak jedan čas iza ponoći.

Tada je prijavljen požar u Željezničkoj ulici i to na dva automobila u vlasništvu Selimagića.

Oba njegova BMW-a su u potpunosti izgorjela, a vatra je ugašena zahvaljući intervenciji pripadnika Teritorijalne vatrogasne jedinice Novi Grad. Na gašenju su intervenisala tri vatrogasca s jednim vozilom.

Za manje od sat vremena vatrogascima je prijavljen novi požar na vozilu u mjestu Ravnice, opština Novi Grad.

Ovaj put zapaljen je Bašićev golf, koji je takođe u potpunosti izgorio.

Trojica vatrogasaca koji su intervenisali s jednim vozilom lokalizovali su i ovaj požar koji je prijavljen oko 1.50.

Policijski službenici Policijske uprave Prijedor izvršili su uviđaj i utvrdili da je do požara došlo usljed djelovanja otvorenog plamena na vozila.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Prijedor, koji se izjasnio da se radi o krivičnom djelu izazivanje opšte opasnosti.

nezavisne.com