Gradonačelnik Prijedora Dalibor Pavlović izjavio je danas da, iako je gradski budžet za 2021.godinu manji za deset odsto u odnosu na prošlogodišnji, to nije bio razlog da se umanji stavka od 250.000 KM koliko je planirano za finansiranje rada gradskog Udruženja penzionera.

“U pet mjeseci mandata ovo je moja treća posjeta Udruženju penzionera što jasno govori o opredjeljenosti grada za saradnju i podršku Udruženju za koje mislimo da odlično radi i da treba tako da nastavi da brine za našu najstariju populaciju”, izjavio je Pavlović novinarima nakon što se obratio učesnicima Godišnje izvještajne skupštine Udruženja penzionera koja je danas održana u Prijedoru.

On je dodao da postoji jasno opredjeljenje da Grad i u 2021. godini podržava Udruženje penzionera i finansijski.

“Izdvojili smo 250.000 KM za njihov rad i ista sredstva su bila i prošle godine, ali iako je ove godine budžet manji za deset odsto, mi nismo umanjivali sredstva našem Udruženju penzionera. Mi smo se potrudili da ono što imamo podijelimo na ravne časti i da njima zbog njihovih potreba i davanja koja idu prema penzionerima zadržimo taj iznos”, naglasio je Pavlović.

Predsjednik gradskog Udruženja penzionera Slobodan Brdar izjavio je novinarima da je zahvaljujući Gradu Prijedoru ovo udruženje i prošle godine, koju je obilježila pandemija virusa korona, uputilo 357 penzionera na banjsko-klimatsko liječenje u Republici Srpskoj.

“U proteklih godinu dana podijelili smo preko 3.600 jednokratnih novčanih pomoći i preko 1.000 penzionera obavilo je 12 izleta na destinacijama u Republici Srpskoj”, izjavio je Brdar.

On je dodao da je zahvaljujući gradu Prijedoru za ovo udruženje u budžetu i ove godine predviđeno 250.000 KM.

“Nismo iz principa htjeli, kad smo pisali program za ovu godinu, da tražimo ni marku više u odnosu na prošlu godinu jer smo željeli da uvažimo ove mlade ljude koji su došli da obavljaju vrlo značajne funkcije. Mi čuvamo institucije vlasti, a posebno u našem gradu i vjerujemo da će i oni imati korektan odnos prema nama”, rekao je Brdar.

On je dodao da očekuje da će saradnja biti još bolja iako je već sada Prijedor primjer kako treba da sarađuje gradska administracija sa Udruženjem penzionera koje broji 13.517 članova od ukupno 14.700 penzionera koliko ih ima u Prijedoru.

prijedorgrad.org