Izložba slika Radoslava Tadića pod nazivom “Dan” biće otvorena u petak 7. maja 2021. godine u 19 časova u Galeriji “Sreten Stojanović” u Prijedoru.

Darija Vujasin o izložbi:
“Serijom slika pod nazivom Dan umjetnika Radoslava Tadića započinjemo neopredmećenu, sanjalačku predstavu personalnih vizuelnih impresija izraženih slikarskim medijem u maniru silovitih, pastuoznih nanosa i svedenog, slojevitog kolora. Sagledavanjem svakog djela pojedinačno, vrlo brzo uočavamo nesputanu koegzistenciju apstraktnog slikarskog motiva, koji podsjeća na djelo otvoreno i vremenski neograničeno. Možemo reći da se radi o vidu pretakanja, uplivavanja i miješanja jedne slike u drugu, čime one spontano rađaju seriju koja neprekidnim kretanjima definiše svoj vanvremenski karakter”.

Ukratko o autoru:
Radoslav Tadić je rođen 24. septembra 1982. godine u Bihaću. Odrastao je u Drvaru. Završio je Gimnaziju “Sveti Sava” u Prijedoru. Diplomirao je i magistrirao na smjeru Slikarstvo na Akademiji umjetnosti Univerziteta u Banjoj Luci. Doktorirao je na Fakultetu likovnih umetnosti Univerziteta umetnosti u Beogradu.
Izlagao je dvadeset dva puta samostalno i preko šezdeset puta kolektivno na izložbama od lokalnog, nacionalnog i međunarodnog značaja u Bosni i Hercegovini, Srbiji, Hrvatskoj, Sloveniji, Italiji, Mađarskoj, Njemačkoj, Francuskoj, Belgiji, Kuvajtu i Kini.
Dobitnik je nagrada Niš art fondacije 2017. godine, Evolute u Beogradu 2014. i Muzeja savremene umjetnosti Republike Srpske 2007. godine.
Zaposlen je na Akademiji umjetnosti Univerziteta u Banjoj Luci u zvanju docenta za užu umjetničku oblast Slikarstvo.