Prijedorska firma Centar dizel motora d.o.o. Prijedor uručila je danas agregat za potrebe Doma zdravlja Prijedor čija je vrijednost 7.030. KM.

Direktor firme Branko Marjanović je tim povodom izjavio da je ovo bila dobra prilika da se pomogne ovoj zdravstvenoj ustanovi jer su uvidjeli da za tim postoji potreba.

„Potreba je da svaka firma, svaka ustanova ima agregat, nestaje struje i vjerujem da će im ovaj agregat biti od koristi u održavanju rashladnih uređaja i drugih uređaja u sistemu“, izjavio je Marjanović.

Gradonačelnik Prijedora Dalibor Pavlović je izjavio da je lično kontaktirao vlasnika firme za kupovinu ovog agregata kako bismo pomogli Domu zdravlja.

„Međutim kada sam mu objasnio o čemu se radi i zašto je potreban, on se odlučio da taj agregat donira i ja mu se ovim putem zahvaljujem što je time pokazao društvenu odgovornost prema našem gradu i Domu zdravlja“, rekao je Pavlović.

On je dodao da je ovaj agregat veoma značajan kako za ovu zdravstvenu ustanovu i njeno funkcionisanje tako i za građane Prijedora koji kada dođu u Dom zdravlja i kada nestane električna energija neće biti uskraćeni ili usporeni za onu uslugu koju treba da dobiju.

Gradonačelnik je govoreći o značaju ove donacije istakao nedavne problemiesa vakcinama koje smo imali i da je sa ovom donacijom otklonjena opasnost da se nešto slično ponovi.

„Ovim putem želim da se zahvalim gospodinu Marjanoviću i Centru dizel motora koji su se u ovo doba pandemije i teškog poslovanja privrede u čitavom svijetu pa i u našem gradu odlučili za ovakvu donaciju koja je nama veoma značajna“, rekao je Pavlović.

On je pozvao i ostale firme i ustanove da budu društveno odgovorne kao što je to Centar dizel motora d.o.o. Prijedor i da u skladu sa svojim mogućnostima pomognu ustanovama u našem gradu na ovaj i sličan način.

Pomoćnik direktora Doma zdravlja Dijana Đerić se ispred ove zdravstvene ustanove zahvalila na ovoj vrijednoj donaciji.

„Automatski agregat je nešto što nam je već duži vremenski period potrebno i zahvaljujem se ispred svih zaposlenih u našoj ustanovi“, kazala je Đerićeva.

Centar dizel motora d.o.o. Prijedor postoji od 2003.godine kada je imala dva radnika, a sada ih ima 18 i smještena je u krugu Celpaka.

prijedorgrad.org