fk omarskaPripreme fudbalera Omarske, šestoplasirane ekipe poslije jesenjeg dijela prvenstva Druge lige Republike Srpske-grupa Zapad, odvijaju se u školskim salama u ovom mjestu i Lamovitoj, kao i atletskoj stazi stadiona, prije svega na sticanju kondicije.

-Po tradiciji, zbog odsustva studenata u Banjaluci, treniramo po grupama, ali za vikend su svi igrači na okupu. Zadovoljan sam kako momci obavljaju svoje zadatke – kaže trener Omarščana Milenko Vuleta.

U rad se uključio Aleksandar Stanojević, koji je bio u mlađim kategorijama Rudar-Prijedora, a izvjestan peirod proveo u Novom Sadu. Na spisku želja je Vedran Banović, pošto je napustio redove regionalnog ligaša FSA Prijedor, kao i Nebojša Mrkić, ukoliko ga puste iz ekipe „rudara sa Sane“.

-U procesu smo stvaranja jedne nove ekipe i stoga smo prvotimcima priključili još nekoliko mladih igrača, Mladen Milaković, Dragan Lugonja, Dejan Gajić (1998. godište) i Darka Rosića, koji je rođen 1999. godine – nastavlja Vuleta.

U ovom uzornom sportskom kolektivu, a mali je primjer takvih, oslanjaju se isključivo na sopstvene snage. Stiče se utisak da imaju veće finansije da bi bili stabilan član elite Srpske.

-Nadamo se da će jednog dana doći vrijeme da se nađemo i među prvoligašima. Ponašamo se sada u duhu maksimalnog opravdanja uloženog u nas. Da nam neko i ponudi odlazak na more, ne bi prihvatili znajući kako ljudi žive u našoj sredini – skromno je zaključio Vuleta.

I upravo te riječi prvog čoveka struke u Omarskoj pokazuju kako se u njoj ispravno razmišlja. U klubu uvijek postavljaju realne ciljeve. Nije ni čudo što je ekipa ispunila davnu želju za tribinom, koja je za sada do polovine terena, ali daće Bog biće je i do kraja.

N.Đerić/A.Drakulić