Omarska: Čelinac 2:1

Strijelci: Vračar ‘46, Lajić ‘89 (pen) – Džombić ‘66
Sudija: Vladimir Ančić (Prnjavor)
Žuti kartoni: Grahovac (Omarska) Knežević, Džombić, Rađenović, Spasojević (Čelinac)

Omarska:
Jokić 6,5, Lajić 7,5, Romanić B 7, Ratković M 7, Marmat 7, Zdjelar 6,5 (Rosić Đ -), Grahovac 7, Vračar 7,5 (Stojnić -), Krecelj 7 (Nišević D -), Panić 7, Rosić B 6,5 (Romanić Dragan -)
Trener: Milenko Vuleta

Čelinac:
Čađo 6, Rađenović 6,5, Materić 7, Radić 6 (Ilić 6), Džombić 7,5, Tomić 7, Dubravac 6,5, Spasojević 6 (Amidžić -), Knežević 6,5, Kutić 6,5, Popović 6,5
Trener: Vrhovac Borislav

Omarska je sa 2-1 savladala Čelinac u poslednjem jesenjem kolu i tako trijumfalno završila jesenji dio sezone na prvom mjestu sa velikih 8 bodova ispred drugoplasirane ekipe Čelinca.

Otpor žilavih gostiju je slomljen u samom finišu utakmice, pogotkom iz jedanaesterca u 89.minutu. Čelinac je potvrdio da se radi o veoma čvrstoj ekipi, koja odlično stoji na terenu i kojoj je veoma teško dati gol, te koja opasno prijeti iz kontri uglavnom preko brzonogog Džombića.

Viđena je prava fudbalska fešta u Omarskoj, veliko slavlje zbog zasluženog uspjeha, koje umalo nisu pokvarili gosti.

Omarska je u prvom poluvremenu pružila daleko bolju igru, ali nije uspjela realizovati nekoliko sjajnih prilika. Već u 12.minutu pokušao je Panić glavom, ali lopta je zamalo fijuknula pored lijeve stative. Najljepša, filigranska akcija viđena je u 15.minutu. Rosić je izašao sam pred golmana gostiju, ali njegov šut je odbranio Čađo, lopta se odbila do Krecelja koji je snažno šutirao, a sa same gol linije loptu je glavom izbio jedna igrač gostiju. Valja izdvojiti još jedan pokušaj Krecelja koji je glavom šutirao malo iznad gola Čelinca. Sa druge strane gosti nisu imali ofanzivnijih ambicija.

Drugo poluvrijeme je počelo kako su samo mogli poželjeti u ekipi Omarske. Već u prvom napadu, došlo je do gužve u šesnaestercu gostiju, Kreceljov pokušaj je izblokiran, lopta je došla do Vračara koji uspjeva savladati odličnog golmana gostiju i dovesti Omarsku u vođstvo. Očekivalo se tada da Omarska lakše dođe do novih prilika, no ekipa Omarske je odigrala nešto lošije, a Čelinac je odigrao veoma dobro. U 66.minutu Ilić je odlično proigrao Džombića koji izlazi sam pred Jokića i manirom iskusnog strijelca poravnava rezultat.

Do kraja utakmice, viđeni su napadi Omarske, ali i veoma čvrsta i organizovana odbrana gostiju, tako da nije ni viđena neka stopostotna prilika za Omarsku, a sa druge strane gosti su prijetili iz kontranapada i stvorili dvije opasne situacije, ali je Jokić bio siguran. I onda u 89.minutu momenat odluke. Panić je ušao u šesnaesterac, lopta je nekako došla do Stojnića, a njega je faulirao Amidžić i sudija Ančić je pokazao na penal. Penal je čist kao suza, ali nesmotren, jer je Stojnić faktički sa loptom išao van šesnaesterca. Odgovornost je preuzeo Lajić i sigurno pogodio za veliko slavlje i ovjeru jesenje titule.

Bio je ovo težak meč, po teškom terenu protiv neugodnog protivnika. Igralo se faktički u 6 bodova, jer je nakon ove pobjede Omarska Čelincu umakla na velikih 8 bodova, a da je pobjedio Čelinac razlika bi bila samo dva boda. Teško izvojevana pobjeda, ali slatka.

Šta reći, na kraju jedne fantastične polusezone. Da se ne lažemo, vidjelo se još u maju da u ekipi Omarske vlada jedna veoma pozitivna atmosfera. Prijateljske utakmice su pokazale da je ekipa sazrela za velika djela i Omarska je u prvenstvo ušla sa najvišim ambicijama. Malo nas je uzdrmao neobičan poraz u Brodu (5-4), ali posle tog čudnog poraza stvari su legle na svoje mjesto i više nije bilo greške. Ostvareno je devet pobjeda i samo dva remija. Igrači su pružili zaista sjajne partije i bez ijedne mrlje superiorno osvojili titulu jesenjeg prvaka. Zaista svaka čast svim igračima, treneru, upravi, vjernim navijačima, sponzorima i donatorima. Svi zajedno su napravili jednu predivnu sportsku priču i sada samo ostaje da se svi zajedno dobro odmore, a potom da ostanu na okupu i da priču završe i na proljeće. OMARSKA JE JESENJI ŠAMPION.

FK Omarska