Direktor Šumskog gazdinstva Prijedor Saša Bursać rekao je da je ovo gazdinstvo sve ranije preuzete obaveze prema prijedorskoj “Toplani” ispunilo u cijelosti.

Bursać je danas uputio otvoreno pismo direktoru “Toplane” Prijedor Zoranu Kneževiću u kojem je demantovao njegove navode da gazdinstvo nije ispoštovalo obaveze prema “Toplani”.

“Smatram da je cijela prozivka, koju ste izrekli na pretposljednjoj konferenciji za štampu Gradske organizacije DNS-a Prijedor, tendenciozna i urađena prema nečijem nalogu”, navodi Bursać u pismu dostavljenom medijima.

On je izrazio ujerenje da iza ove prozivke stoji politika i da ih ne bi ni bilo da on nije predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Prijedor i nosilac liste kandidata SNSD-a za odbornike u Skupštini grada Prijedora na predstojećim lokalnim izborima.

“Ističem da svoj posao radim časno i pošteno, bez mrlje i sa najboljim rezultatima u cijelom javnom preduzeću na nivou Republike Srspke. Moj mandat je počeo prije četiri godine i sa gotovo tri miliona KM nelikividnosti, a danas ovo gazdinstvo nema nikakvih dugova i likvidno je sa više od dva miliona KM”, naglasio je Bursać.

On je ocijenio da je grad Prijedor postao talac jednog, dvojice ili trojice ljudi koje prate njihovi slijepi poslušnici.

“Podsjećam da se `Toplana` ne može prijaviti na tender `Šuma Srpske`, kao i da je to svaki put umjesto `Toplane` uradila `Niskogradnja Marjanović`, `V.B. Progres` ili `Auto Žuti`, kao da i Šumsko gazdinstvo Prijedor nema ugovor sa `Toplanom`, pa samim tim ni bilo kakvu obavezu prema `Toplani`”, istakao je Bursać.

On je naglasio da ovaj javni demant neće uticati na isporuku šumsko-drvnih sortimenata “Toplani” ni na koji način “ma ko za nju vozio, po kojoj cijeni i na koji način”.

SRNA
Foto – ilustracija