Štab za vanredne situacije grada Prijedora naredio je danas da budu nastavljene mjere zabrane javnog okupljanja, zabrane i ograničenja rada, kao i mjere obaveznog korištenja zaštitnih sredstava, a rok važenja ovih mjera biće usklađen sa zaključcima Republičkog štaba za vanredne situacije.

“Obavezuju se svi subjekti i sva fizička i pravna lica na području grada Prijedora da se u potpunosti pridržavaju mjera Republičkog štaba za vanredne situacije kojima se obavezuju preduzetnici i fizička lica da obavezno koriste zaštitne maske, obavezno sprovode dezinfekciju i obezbijede maske i rukavice građanima koji koriste njihove usluge”, saopšteno je iz Štaba.

Obavezuju se i građani na području Prijedora da se u potpunosti pridržavaju mjera Republičkog štaba za vanredne situacije o zabrani okupljanja na javnom mjestu u grupama većim od tri osobe, kao i da se pridržavaju zaštitne mjere socijalnog rastojanja od dva metra, uz obavezno korištenje zaštitne maske i rukavica.

Sprovođenje ovih mjera su tokom vikenda kontrolisali Policijska uprava Prijedor, komunalna policija i nadležne inspekcije.

U periodičnoj sedmičnoj dezinfekciji objekata javnih ustanova proteklog vikenda bili su uključeni Udruženje voćara, Teritorijalna vatrogasna jedinica, preduzeće “Komunalne usluge”, “Toplana”, volonterski servis i radnici Odjeljenja za saobraćaj, komunalne poslove i zaštitu životne sredine i imovinsko stambene poslove Gradske uprave Prijedor.

Iz formiranih karantina na području Prijedora do sada je otpušteno 79 osoba.

Bolnicu “Doktor Mladen Stojanović” posjetio je juče stručni tim evropske delegacije i dogovorena je dezinfekcija prostorija u okviru ove zdravstvene ustanove, navedeno je u saopštenju.

SRNA