Doktorki Maji Stojić-Dragojević iz Prijedora policija je juče uručila prekršajni nalog zbog kršenja odluke Vlade Republike Srpske o zabrani izazivanja panike i nereda za vrijeme vanredne situacije na teritoriji Republike Srpske.

Stojić-Dragojević je i član Predsjedništva SDS, a prijavu je dobila izbog njenih izjava u jednoj televizijskoj emisiji.

– Prekršajni nalog je uručen nakon što je, za vrijeme vanredne situacije usljed širenja virusa korona, na internet portalu jedne televizijske kuće, objavljena njena izjava o trenutnoj epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, čime je postupila protivno navedenoj Odluci Vlade Republike Srpske – poručili su iz policije.

Ona je između ostalog izjavila da je epidemija korona virusa pokazala manjkavosti našeg zdravstvenog sistema.

– U svijetu postoje protokoli, preporuke za terapiju i tretman… Ali u Republici Srpskoj određeni broj zdravstvenih ustanova uopšte nema ni infektologa, epidemiologa. Nemamo timove, organizovane službe, dovoljan broj respiratora… Imamo manjak intenzivne njege, na šta je trebalo mnogo ranije misliti. Nama ne znače kreveti bez adekvatne opreme, edukovanog kadra, neophodne terapije, treba nam adekvatna intenzivna njega! Nepripremljeni čekamo na ono što će nam stići. Veliki problem je broj potrebnih testova, koje već sad nemamo u određenim zdravstvenim ustanovam – rekla je Stojić-Dragojević i zbog tih izjava zadobila prekršajni nalog.

Iz Policijske uprave Prijedor su rekli da apeluju na sve građane da tokom vanredne situacije poštuju naložene mjere Republičkog štaba za vanredne situacije.

– Takođe, upozoravamo građane da se tokom epidemiološke situacije u Republici Srpskoj ponašaju odgovorno, kako prema sebi tako i prema drugima, te da izazivanje panike i nereda iznošenjem ili prenošenjem lažnih vijesti otežava sprovođenje naloženih mjera i ni na koji način ne doprinosi rješavanju problema. Podsjećamo, Odlukom je propisana novčana kazna za fizičko lice u iznosu od 1.000 do 3.000 KM, za pravno lice od 3.000 do 9.000 KM te za odgovorno lice u pravnom licu od 1.000 do 3.000 KM – rekli su u PU Prijedor.

EuroBlic-srpskainfo.com
Foto – SDS