Darko G. iz Prijedora uhapšen je i smješten u prinudnu izolaciju, zbog toga što je prekršio mjeru kućne izolacije, a prije toga je došao iz inostranstva i nije se prijavio nadležnim institucijama i u tom vremenu izazvao je saobraćajnu nesreću, saznaje Srpskainfo.

On se tereti da je nepostupajući po rješenju o zdravstvenom nadzoru prekršio mjeru kućne izolacije određene zbog sprečavanja širenja virusa korona, te se protivno zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije kretao na javnom mjestu.

– Osumnjičeni je takođe dana 21. marta godine poruzrokovao saobraćajnu nezgodu kada je u Prijedoru u ulici Srpskih Velikana, tokom upravljanja vozilom, izgubio kontrolu nad vozilom i sletio sa kolovoza – rekla je portparol PU Prijedor Vesna Pačariz.

U toku je kompletiranje predmeta nakon čega će Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor biti dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu „Nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije“, a od strane nadležne zdravstvene inspekcijske službe lice će biti smješteno u prinudnu izolaciju.

– Policijska uprava Prijedor apeluje na građane da postupaju u skladu sa Zaključkom Republičkog štaba za vanredne situacije Republike Srpske o ograničenju i zabrani kretanja lica na teritoriji Republike Srpske, te da poštuju mjere kućne izolacije, kako se ne bi doveli u situaciju da budu sankcionisani ili prinudno smješteni u izolaciju – poručila je Pačarizova.

EuroBlic-srpskainfo.com