Komunalna policija u Prijedoru kontroliše lica u izolaciji i ta mjera se poštuje u dobroj mjeri, ali je registrovan i slučaj lica iz Novog Grada, koje je zatečeno pred tržnicom u Prijedoru, a treba da je u izolaciji, rekao je član Štaba grada Prijedora za vanredne situacije Zlatko Ritan.

“Pozivam ljude na savjest, da se ne pojavljuju u javnosti i da se ne širi panika, ali moraćemo pribjeći oštrim mjerama kažnjavanja takvih lica”, rekao je Ritan novinarima u Prijedoru.

On je obavijestio sugrađane da je u funkciji i službena “viber” stranica grada Prijedora na kojoj će biti dostupne sve relevantne informacija i koja će omogućiti brži protok podataka i kvalitetniju komunikaciju.

“Sa volonterima i voćarima koji su ponudili pomoć pri dezinfekciji javnih površina i javnih objekata dogovaramo način saradnje jer planiramo nastaviti dezinfekciju koju smo započeli još u nedjelju i vršimo je u kontinuitetu”, naveo je Ritan.

On je dodao da će voćari atomizerima i prskalicama obilaziti svoja sela i dijelove grada, a da se omladina javila za volontiranje.

“Ušli smo u nabavku novih mašina i prskalica i dodatnih količina dezinficijensa i iskoristićemo tu radnu snagu kako bismo što više javnih površina, puteva, parkova, dječijih igrališta, klupa itd. pokrili i suzbili širenje zaraze”, istakao je Ritan.

Sastanku su prisustvovali predstavnici Udruženja voćara Prijedora i Omladinskog savjeta grada Prijedora pri kojem je danas osnovan volonterski centar sa 25 članova trenutno i sa otvorenim pozivom da se centru priključe svi zainteresovani mladi ljudi putem broja telefona 065 300 830.

Odsjek za inspekcijske poslove grada Prijedora obavijestio je sve subjekti kojima je dozvoljen rad na osnovu zaključaka Štaba za vanredne situacije da su dužni da u objektima u kojima obavljaju registrovanu djelatnost drže zakonom propisanu poslovnu dokumentaciju, budući da su pojačane inspekcijske kontrole.

SRNA