Dejana Zorića (11) iz Donjih Agića kod Novog Grada čija je životna priča dirnula čitavu naciju, svakodnevno obilaze dobri ljudi.

Dobri ljudi iz prijedorskog Team Reducuringa zaputili su se na brda novogradske opštine kako bi posjetili ovog dječaka i uručili mu pakete hrane, odjeće i obuće te vrijednu novčanu pomoć.

Rajko Adamović u izjavi za naš sajt rekao je da su bajkeri Grada Prijedora vidjeli priču o Dejanu te da su se odmah organizovali kako bi pružili pomoć ovom hrabrom dječaku.

-Pokrenuli smo akciju da pomognemo Dejanu i uz pomoć naših brojnih drugara prikupili smo 3.550 maraka koje smo prebacili na račun za izgradnju kuće ovom sjajnom dječaku čija je sudbina sve nas potresla – istakao je Adamović.

On je dodao da se akcija još uvijek nastavlja jer kako kaže, mali Dejo zaslužuje i više od toga.

-Za Dejana imamo samo riječi pohvale, to je jedan dobar i skroman dječak koji ima skromne želje za koje se svi nadamo da će mu se uskoro ispuniti. Još jednom hvala svima i nadamo se da će naš skromni poklon bar malo olakšati realizaciju plana da on uskoro sa svojom porodicom dobije novu kuću – rekao je Adamović.

U ime kluba „Team Reducirung“ Dejan Zorić je dobio i majicu sa logom te zahvalnicu za hrabrost koju dječak ispoljava uprkos nedaćama u kakvima odrasta.

Inače, grupa Prijedorčana, ljubitelja dvotočkaša, okupljenih pod imenom “Team Reducirnug”, često organizuje ovakve humanitarne akcije i pomaže ljudima kojima je to neophodno.

Tekst i foto – www.prijedordanas.com