Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković zahvalio se danas prigodnim prijemom predstavnicima ustanova kulture, kulturno-umjetničkih društava, turističke organizacije i nevladinih organizacija koje su učestvovale u kreiranju ovogodišnje manifestacije “Kulturno ljeto 2019”.

Đaković je ovom prilikom izjavio da će Gradska uprava nastaviti razvijati ovu manifestaciju koja je i ove godine pokazala da se pretvara u novi brend grada, dobrodošao i građanima Prijedora i gostima ovog grada kao turistička ponuda u ljetnim mjesecima.

“Ovaj put smo imali proširenje nekim novim manifestacijama. Posebno su se pohvalno publika i učesnici izrazili o ŠA Festu koji je sa svojim programom izašao i na ulice grada i izuzetno je lijepo prihvaćen na ovim prostorima”, rekao je Đaković.

On je naglasio da je povećan broj sadržaja i da su i učesnici i organizatori i posjetioci izuzetno zadovoljni predstavljanjem kulture, umjetnosti i društvenih djelatnosti koje grad ima.

Goran Krivić iz Udruženja građana “ŠA Fest” podsjetio je da je prošle godine organizovan memorijalni koncert u čast prerano preminulom muzičaru i umjetniku Daliboru Popoviću Mikši iz Prijedora, a da se ove godine dva dana prije koncerata izašlo na ulice grada sa raznim inovacijama u okviru “Prijedorskog ljeta kulture”.

“Grad nas je podržao, institucije su na podržale, imamo vrlo pozitivne komentare od svih ljudi, ne samo od posjetilaca, nego i od izvođača, tako da za iduću godinu planiramo biti i bolji i veseliji”, dodao je Krivić.

Na današnjem prijemu zvanicama su podijeljeni katalozi ovogodišnjeg “Prijedorskog ljeta kulture” i zahvalnice za učešće u manifestaciji i za doprinos njenom razvoju.

Prijedorsko Kulturno ljeto počelo je 30.maja i trajalo do 24.avgusta.

U tom periodu održano je preko 40 različitih programa na 30 lokacija u gradu, gradskim trgovima i prostorima ustanova kulture u gradu i ruralnim područjima.

www.prijedorgrad.org