Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković danas je u povodu Nedjelje djeteta priredio prijem za mališane Dječijeg vrtića “Radost” Prijedor i uručio poklone za svih 600 djece koja pohađaju ovaj javni i još dva privatna vrtića u gradu.

“Nedjelja djeteta su dani kada se posebna pažnja posvećuje pravima naših malih sugrađana i želji da im obezbijedimo zdrav, miran i bezbjedan život”, rekao je Đaković.

On je naveo da grad tradicionalno organizuje ove prijeme sa željom da im djetinjstvo protiče u sreći.

“Djeca su, kao što vidite, izuzetno vaspitana, vesela i razdragana, onako kako i pripada djeci ovog uzrasta, a mi se trudimo da sva dječija prava ispoštujemo”, dodao je Đaković.

Vaspitačica Rada Kosić rekla je da se djeca raduju i ovom prijemu i uzvratnoj posjeti u koju je gradonačelnik pozvan.

“Juče smo imali jedan divan maskenbal. Djeca se inače raduju svim aktivnostima koje se odvijaju negdje vani, u nepoznatom prostoru, kao i slatkišima i poklonima koje dobiju”, rekla je Kosićeva.

Osim maskenbala, posjete gradu i posjete pčelara, vrtić “Radost” organizuje u Nedjelji djeteta i niz internih aktivnosti po vaspitnim grupama u skladu sa uzrastom, a uvijek sa akcentom na prava djeteta.

Dječiji vrtić “Radost” u svojih šest objekata ima oko 470 djece, a osim javne predškolske ustanove, u Prijedoru rade i dva privatna vrtića: “Miki i Mini” sa oko 80 polaznika, te “Huli” sa oko 50 djece.

www.prijedorgrad.org