srna-prijem mzGradonačelnik Prijedora Marko Pavić istakao je da je za svaku lokalnu vlast od izuzetnog značaja dobra saradnja sa predsjednicima savjeta mjesnih zajednica, jer su oni spona između vlasti i građana.

“Savjeti su najniži nivo vlasti i oni podstiču mnoge inicijative, ali su oni zaslužni za mnogo poslova koje smo mi obavili, a posebno su odigrali ključnu ulogu u vrijeme poplava u Prijedoru”, rekao je Pavić novinarima nakon novogodišnjeg prijema za predstavnike mjesnih zajednica.

On je dodao da je posredstvom savjeta mjesnih zajednica organizovano spašavanje građana i njihove imovine u vrijeme poplava, a kasnije i organizovana distribucija pomoći poplavljenima.

“Mislim da još nemamo dovoljno zakonske regulative, niti dovoljno kvalitetnih odluka Skupštine grada da ovu oblast regulišemo, ali ćemo u periodu koji je ispred nas raditi na tome”, rekao je Pavić.

On je za narednu godinu najavio više projekata iz oblasti vodosnabdijevanja i kanalisanja otpadnih voda, te izrazio nadu da ekonomska kriza neće uticati na to da iz gradskog budžeta budu uložena značajna sredstva za razvoj mjesnih zajednica.

Predstavnici mjesnih zajednica istakli su da je saradnja sa gradskom upravom sve veća i bolja i da se sve više uvažavaju stavovi i zahtjevi iz mjesnih zajednica.

Ocijenjeno je da bi predstavnici nadležnog resora gradske uprave i odbornici trebalo da češće budu na terenu i upoznaju se o problemima i potrebama mjesnih zajednica.

SRNA