srna-prijem-penzioneri-subnorGradonačelnik Prijedora Marko Pavić izjavio je danas da će grad nastaviti da izdvaja sredstva za rad lokalnih organizacija SUBNOR-a i Udruženja penzionera.

“I jednom i drugom udruženju želim uspješan rad i njihovom članovima dobro zdravlje i dug život”, poručio je Pavić nakon prijema koji je organizovan za predstavnike ovih udruženja.

On je rekao da gradska administracija izuzetno cijeni doprinos ovih kategorija, da je antifašizam, koji su oni započeli, trajna svjetska vrijednost, koja će se u Prijedoru neprekidno njegovati.

“Veliki dio onoga u čemu mi danas uživamo stvorili su ljudi koji su danas u penziji i zato osjećam zahvalnost za njihov doprinos razvoju našeg grada”, istakao je Pavić i poručio da će gradska administracija nastojati da njihove penzionerske dane “učini dostojnim života čovjeka”.

Prema njegovim riječima, grad u svom budžetu ima obje ove organizacije i nikada nije došlo u pitanje finansiranje obje ove djelatnosti.

Predsjednik SUBNOR-a Blagoja Gajić rekao je da su borci NOB-a prezadovoljni saradnjom sa gradskom administracijom i da se posvećuje velika pažnja svemu što govori o narodnooslobodilačkoj borbi.

Predsjednik Udruženja penzionera Prijedor Slobodan Brdar izrazio je zahvalnost za sredstva i pomoć koju gradska administracija i gradonačelnik dugi niz godina izdvajaju za ovu populaciju.

“Ta pomoć je izuzetno važna i na osnovu toga smo bili u prilici da podijelimo 1.929 jednokratnih pomoći za najugroženije naše kolege, da 233 uputimo na banjsko-klimatsko liječenje, te organizovali jednodnevne izlete za 1.060 članova udruženja”, naveo je Brdar.

On je dodao da će se slične aktivnosti nastaviti i iduće godine, jer je budžetska stavka od 220.000 KM ostala nepromijenjena.

SRNA