Pozorište Prijedor Vas poziva u utorak,19. februara 2019. godine sa početkom u 20 časova na hit monodramu “Ima neka tajna veza”. Monodrama je autorski rad glumca Milana Dimića, koji je bio inspirisan likom i djelom legendarnog pjesnika Duška Trifunovića. Predstava je za kratak period odigrana širom zemlje i
regiona.

Cijena karte: 5KM

Karte se mogu kupiti na biletarnici Pozorišta Prijedor.

Riječ glumca

“Rad na samoj monodrami je trajao 3 mjeseca, te je ista prožeta stvarnim likovima i događajima iz života pjesnika, te protkana muzikom koja je nastajala na osnovu Trifunovićevih tekstova (“Ima neka tajna veza”, “Glavo luda”, “Zlatna ribica”, “Šta bi dao da si na mom mjestu”).

O monodrami

U monodrami se pored protagoniste koji vodi priču pojavljuje još 5 likova kojim glumac suptilno i vješto publici približava Trifunovića kroz najvažnije periode njegovog života; od šaljivih anegdota, pa sve do emotivno teških perioda u pjesnikovom životu.

U 45 minuta Milan Dimić donosi, možda do sada nedokučenu, nekima i skrivenu stranu legende našeg pjesništva – Duška Trifunovića.

Snažnim nitima koji spajaju glumu, muziku i poeziju povezuje nas sa emocijama i životom ove legende, te prikazuje tajne veze kojima je sebe pjesnik vezao, kada je birao svoj put.