Policijski službenici Sektora kriminalističke policije, prilikom sprovođenja aktivnosti usmjerenih na sprečavanje zloupotrebe opojnih droga, dana 16.01.2019. godine, izvršili su pretresanje stana i drugih prostorija koje koristi lice B.V. (1997) iz Prijedora, gdje je tom prilikom pronađeno i privremeno oduzeto 395 grama bijele praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Speed“, 67 grama zelene biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu i digitalna vaga.

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo „Neovlašćena proizvodnja i promet opojnih droga“ lice B.V. je lišeno slobode te je nad istim izvršena kriminalistička obrada.

Istog dana, oko 20,00 časova u Prijedoru policijski službenici izvršili su kontrolu lica M.S. (1994) iz Prijedora te kod istog pronašli i privremeno oduzeli digitalnu vagu sa tragovima bijele praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Speed“.

Privremeno oduzeti predmeti deponovani su u depozit Osnovnog suda u Prijedoru a nakon dokumentovanja i kompletiranja predmeta protiv lica B.V. i M.S. Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor, biće dostavljen izvještaj za počinjeno krivično djelo „Neovlašćena proizvodnja i promet opojnih droga“.

PU Prijedor