U Prijedoru je danas svečano otvoren mural „Gejm On“, autorski rad akademskog slikara Ljubiše Pušca iz Omarske.

Ovo djelo proglašeno je za najbolje na konkursu za dodjelu šeste godišnje međunarodne nagrade “Paola de Manincor” za izbor najboljeg murala u Prijedoru za 2018. godinu koji organizuje ovdašnje Udruženje likovnih umjetnika, a autoru je pripalo i 3.000 KM.

Fasada predviđena za ovogodišnju realizaciju murala razlikovala se od svih dosadašnjih po tome što se ne radi o jednoj kompaktnoj cjelini već o pet vodoravno izduženih cjelina ukupne površine od 125 kvadratnih metara, odnosno o vanjskim stranama balkona stambene zgrade.

Osim autora i brojnih Prijedorčana otvaranju murala su prisustvovali gradonačelnik Milenko Đaković kao i delegacija Udruženja “Program Prijedor” iz Trenta (Italija) na čelu sa predsjednikom Dariom Pedrotijem.

Inače, na novom muralu se nalazi Super Mario, vodoinstalater iz istoimene video igrice koja i danas ima kultni status i veliki broj poklonika, odnosno “kadrovi” iz ove igrice.

Podsjetimo, grad Prijedor već krase murali “Šeširdžija” Nataše Konjević iz Banjaluke, “Transformacija” mađarskog strit-art umjetnika Atile Samožija Vidama, “Vrt” rumunskog autora Raula Opree Sadoa, „Grad“ umjetničke grupe „Dim Tim“ iz Beograda te „Negdje između početka i kraja“ Selvera Begića iz Banjaluke.

Tekst I foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com