eltatv-cudni putnici“Čudni putnici”, naziv je performansa koji su na ulicama Prijedora izveli članovi Omladinskog uličnog teatra iz tog grada.

Obučeni u likove iz nesvakidašnjeg života posjetili su nekoliko lokacija u gradu, gdje su zabavljali slučajne i namjerne prolaznike.

Oni su posjetili i gradsku tržnicu. Svi su ih iznenađeno posmatrali. Jedni su bježali od “neobičnih posjetilaca”, drugi se fotografisali sa njima, a bilo je i onih koji su, ne znajući o čemu se radi, iskoristili priliku da ih doktor besplatno pregleda i utvrdi dijagnozu.

Nema smnje da su “čudni putnici” danas bili prava atrakcija. Uspjeli su u svojoj namjeri da nasmiju i razvesele Prijedorčane.

– Cilj nam je da zabavimo I razveselimo publiku. Likovi su interesantni i prepoznatljivi, kazala je Biljana Anđelić, direktor Omladinskog uličnog teatra.

Prijedorčani i svi oni koji sutra posjete grad na Sani imaće priliku da se druže sa “čudnim putnicima”. U Omladinskom uličnom teatru ovom prilikom pozivaju sve mlade kreativne ljude da im se pridruže. U toku je upis novih članova, a sve informacije zainteresovani mogu potražiti u prostorijama tog teatra, koje se nalaze u nekadašnjem kinu “Mrakovica”.

ELTA TV