Policijski službenici Policijske uprave Prijedor, Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor, podnijeli su izvještaj protiv lica Z.Z (1970) iz Prijedora, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela „Oštećenje tuđih prava“ i “Povreda obaveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga i sastavljanja finansijskih izvještaja i njihovo falsifikovanje ili uništenje“.

Osumnjičeno lice Z.Z. se tereti da je u vremenskom periodu od 11.09.2017. godine do 19.10.2017. godine, iz službenih prostorija firme iz Prijedora, u svojstvu vlasnika i direktora, otuđio komoru za lakiranje vozila i radni sto za razvlačenje vozila, a na kojima je banka imala založeno pravo na osnovu ugovora o zalogu na pokretnim stvarima.

U poslovnim knjigama u kojima se predmetna imovina vodi kao osnovno sredstvo firme, nije evidentirao podatak da imovina nije više u vlasništvu firme, kupcu nije izdao račun o prodaji, a dobijeni novčani iznos nije prikazao u poslovnim knjigama.

Na ovaj način, osumnjičeni je počinio krivična djela „Oštećenje tuđih prava“ i “Povreda obaveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga i sastavljanja finansijskih izvještaja i njihovo falsifikovanje ili uništenje“, dok je banku oštetio za novčani iznos od oko 83.000 KM.

PU Prijedor
Foto – ilustracija