Strašna utakmica u Omarskoj. Omarska je uspjela savladati dobru ekipu Jedinstva sa 2-1 iako je skoro trideset minuta igrala sa dva igrača manje. Susret je odigran po lijepom vremenu, na idealnom terenu i pred dobro popunjenim tribinama. Obe ekipe su u suret ušle raspoložene i spremne za nadigravanje, kako se i očekivalo. Fudbal je još jednom pokazao kako je neizvjesna igra, jer je u jednom momentu djelovalo da će Omarska deklasirati goste, a sve se promejnilo za samo pet minuta, Omarska je dobila dva crvena kartona, pa su domaći igrači morali uložiti nadljudske napore kako bi sačuvali tri boda.

Počelo je ofanzivom Omarske. Posebno je opasan bio Panić koji se u tri navrata uspio osloboditi svojih čuvara i šutirati sa ivice šesnaesterca, ali je svaki put siguran bio golman Đakušić. Gosti su takođe priprijetili na samom startu. Izveli su jednu tečnu akciju, idealan centaršut je pokušao iskoristiti Arežina, ali je bio za malo neprecizan. Omarska je povela u 24. minutu. Rosić Đorđe je iskorisito nepažnju u odbrani gostiju, krenuo sa loptom ka golu, ali ga ruši bek gostiju i sudija Vukojević pokazuje na penal. Siguran izvođač je bio Romanić Darko. Nakon toga Jedinstvo se otvorilo, ali Omarska je bila daleko opasnije. Igrala je Omarska u tim trenucima zaista dobro, tečno i stalno prijetila golu gostiju. U 35. minutu Panić je šutirao, golman Đakušić je odbranio, ali lopta se odbila do Krecelja koji ju je plasirao u mrežu za sigurnih 2:0.

I nakon toga, Omarska je prijetila, šanse su imali Romanić Darko, Krecelj, Panić, ali ostalo je 2:0. U tim trenucima izgledalo je da će Omarska ubjedljivo savladati goste. Međutim, u samom finišu prvog poluvremena, Panić je bez potrebe gurnuo loptu prilikom jednog prekida za goste, a sudija Vukojević mu je pokazao drugi žuti karton i Omarska je ostala sa igračem manje.

Da jedna nesreća nikada ne dolazi sama, potvrdilo se već u trećem minutu nastavka. Nišević Dejan je faulirao napadača gostiju u izglednoj prilici. Sudija je ponovo pokazao na penal, ovaj put za goste, a Niševiću žuti karton, takođe drugi, pa je Omarska ostala sa devet igrača na terenu. Penal je realizovao Škorić i smanjio na 2:1. Niko tada na stadionu nije vjerovao da će Omarska sa dva igrača manje zadržati gol prednosti, ali uspjela je.

Trener Vuleta je izvršio potrebne izmjene, svi igrači Omarske su se organizovano i uz velike napore uspješno branili, a u napadu je ostao usamljen samo mladi Branko Rosić. Očekivao se mnogo veći pritisak gostiju, ali Omarska se stvarno organizovano branila tako da gosti nisu ni stvorili velki broj prilika, faktički smao jednu. U samom finišu jedan igrač Jedinstva je topovski šutirao sa ivice šesnaesterca, ali je lopta fijuknula kraj lijeve stative.

Omarskoj je posao olakšan u 74. mnutu. Ećimović je srušio Rosića u obećavajućem napadu, pa je i njemu sudija Vukojević pokazao drugi žuti karton i put u svlačionicu. U poslednjih petnaest minuta ista slika na terenu. Gosti su držali loptu, ali nisu uspjevali stvoriti stopostotnu šansu, a Omarska se branila, pa čak uspjevala i prprijetiti iz kontri.

Sve u svemu, rezultat se do kraja nije mjenjao pa je Omarska slavla sa 2-1. Tako je Omarska zadržala stopostotni učinak u prva tri proljećna kola, jedina u ligi.

Omarska – Jedinstvo (Žeravica) 2-1

Omarska
Stadion: FK Omarska
Gledalaca: 200
Sudija: Vukojević Darko (Doboj)
Strijelci: Romanić Darko u 24. iz penala i Krecelj u 35.za Omarsku, Škorić u 48.iminuti iz penala za Jedinstvo
Žuti kartoni: Romanić Darko, Rosić B., Grahovac (Omarska), Pivač, Nedić (Jedinstvo)
Crveni Kartoni: Panić u 43., Nišević D. u 48. (Omarska), Ečimović u 74.minutu (Jedinstvo), svi dva žuta

Omarska:
Jokić 7, Višić 7, Nišević N. 7, Romanić B. 7, Nišević D. 5, Grahovac 7, Rosić Đ. 7, Romanić Darko 7,5 (Pađan -), Panić 5, Rosić B. 7 (Gavranović -), Krecelj 7,5 (Hrvaćanin -)
Trener: Vuleta Milenko

Jedinstvo:
Đakušić 6,5, Pivač 6,5, Nedić 6, Ećimović 5, Škorić 6,5, Sadiković 6, Stanković 6, Marić 6, Milojević 6, Arežina 6 (Paspalj -), Nežić 6 (Ilić -)
Trener: Tešić Marko

FK Omarska