Najomiljeniji gosti u kućama starih i iznemoglih lica na području Prijedora geronto domaćice Dijana Ševo i Mirjana Glušac naredna dva mjeseca ponovo će uz pomoć Gradske uprave pomagati 21 licu u stanju socijalne potrebe.

Time je nastavljen projekat “Pomoć starim i iznemoglim licima u stanju socijalne potrebe”, koji implementira Udruženje “Don” iz Prijedora u saradnji s gradom i lokalnim Centrom za socijalni rad.

Kako su “Nezavisnim” rekli u ovom udruženju, osmijeh na licima korisnika i radost što ponovo vide svoje “cure”, kako ih odmila zovu, bila je neprocjenjiva već prvi dan, jer im najviše nedostaje razgovor, ali su se geronto domaćice odmah dohvatile cijepanja drva i čišćenja kuća.

Zasad će vrijedne žene obilaziti stare i iznemogle dva mjeseca, ali ovo udruženje nastoji da se ova aktivnost nastavi i ubuduće te da akcija traje duže u toku godine.

“Ponovo smo uz pomoć grada zaposlili iste geronto domaćice koje su već prošle obuku za rad sa starim i iznemoglim licima u stanju socijalne potrebe. One ih obilaze i sređuju im kuću, razgovaraju s njima i vode evidenciju o potrebama korisnika. Tada mi po potrebi kontaktiramo Centar za socijalni rad ili Dom zdravlja i oni izađu na teren i to je jedno dobro sistematsko rješenje”, kažu u Udruženju “Don”.

Nezavisne novine