U derbi meču 19.kola Prve lige Republike Srpske, Rudar-Prijedor i Zvijezda 09 igrali su neriješeno 1:1 (1:0).

Tako su obje ekipe oszale poravnate po bodovima s tim što Prijedorčani imaju bolju gol razliku.

U prvom poluvremenu gosti su izgledali bolje na terenu, imali su nekoliko opasnih udaraca ali sve se završavalo van okvira gola.

Igrala se 39.minuta kada je Armautović izveo slobodan udarac sa 30-ak metara, lopta je u pogodila nekoj od domaćih igrača, promijenila smjer i prevarila Hamzabegovića, ali je na sreću Prijedorčana pogodila samo stativu.

Tri minute kasnije Jakupović je sa desnog krila uputio centaršut u šesnaesterac, lopta je zakačila nekoga od gostiju, nezgodno odskočila te preskočila golmana Lakića koji je stiže oko gol linije, ali glavni sudija Gigović pokazuje na centar na asistenciju pomoćnika Smiljanića koji je signalizirao da je cijelim obimom prešla gol liniju.

Nakon ovog „spornog“ detalja uslijedile su burne reakcije igrača Zvijezde 09 prema pomoćniku ali Rudar-Prijedor je poveo 1:0 što je bio rezultat nakon prvog dijela igre.

Tokom pauze u Prijedoru je počela da pada jaka kiša koja je za kratko vrijeme dobro natopila teren.

U nastavku gosti su imali loptu više u svojim nogama ali bez konkretnih prilika.

Sa druge strane domaći su pokušavali iz daljine a prednjačio je Vojnović.

On je u 70.minuti pokušao sa „roga“ kaznenog prostora sa lijeve strane pogoditi suprotan ugao ali je Lakić malo zakačio loptu i poslao je u korner.

Posljednjih desetak minuta Prijedorčani su ostali sa igračem manje jer se povrijedio Ognjen Davidović a trener Jelisavac je već iskoristio sve tri izmjene.

Igrala se 88.minuta kada su domaći izguboli loptu duboko na polovini gostiju.

Uslijedio je brz napad, lopta je stigla do „rezerviste“ Asentića koji je iskosa sa 15-ak metara pogodio ispod Hamzabegovića za 1:1.

„Sporan“ detalj u 90. Minuti koji je izazvao burne reakcije igrača Rudar-Prijedora i domaćih navijača.

Vojnović je na lijevoj strani odigrao dupli pas sa Popovićem i odlično šutirao te savladao Lakića.

Erupcija oduševljenja splasnula je par trenutaka kasnije kada je Gigović na asistenciju pomoćnika Dragojevića zbog ofsajda poništio pogodak pa je meč par minuta kasnije završen sa konačnih 1:1.

Vidno razočarani ovim ishodom, domaći igrači su na kraju meča ipak smogli snage da se zahvale navijačima na velikoj podršci tokom ovog susreta, kako vjernim “Alkohol Bojsima” tako i svima ostalima.

Rudar-Prijedor: Zvijezda 09 1:1 (1:0)

Prijedor
Gradski stadion
Gledalaca: 400
Sudija: Miloš Gigović (Gradiška)
Strijelci: Jakupović u 42.za Rudar-Prijedor, Asentić u 88.minuti za Zvijezdu 09
Žuti kartoni: Jakupović, Marić, Gavranović, Jaćimović(Rudar-Prijedor), Filipović, Mazić, Lakić(Zvijezda 09)

Rudar-Prijedor:
Hamzabegović, Pecelj, Davidović, Pekija, Dekić, Marić, Jandrić(Popović), Šakić(Gavranović), Vojnović, Jakupović, Kukić(Jaćimović)

Zvijezda 09
Lakić, Babić, Arnautović, Mahmutović(Samardžić), Govedarica(Asentić), Bajić, Zlatković, Makarić, Filipović(Huseinbašić), Tripković, Mazić

Tekst I foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com