Policijski službenici PU Prijedor-Policijske stanice Kozarska Dubica Policijske uprave Prijedor, operativnim radom na terenu došli su do saznanja da je u septembru mjesecu prošle godine, u mjestu Bijakovac, opština Kozarska Dubica, došlo do fizičkog sukoba između dva lica, kom prilikom je jedno lice upotrijebilo i vatreno oružje.

Radeći na rasvjetljavanju okolnosti događaja te identifikaciji i pronalasku učesnika, policijski službenici su utvrdili da je lice D.M. (1986) iz Kozarske Dubice, počinilo krivična djela „Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“, „Tjelesna povreda“ i „Izazivanje opšte opasnosti“, na štetu lica D.R. (1999) iz Kozarske Dubice, koji zbog straha za ličnu bezbjednost nije prijavio krivična djela i osumnjičenog.

Na osnovu pribavljenih materijalnih dokaza, te izvršenom kriminalističkom obradom, utvrđeno je da je osumnjičeni D.M. u septembru mjesecu prošle godine, zbog prethodnih nesuglasica, fizički napao lice D.R., kom prilikom mu je drškom pištolja zadao više udaraca u predjelu glave, nanijevši mu tjelesne povrede, a tom prilikom došlo je i do nehotičnog opaljenja jednog metka iz vatrenog oružja.

Uz saglasnost dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Prijedor i po naredbi sudije za prethodni postupak Osnovnog suda u Kozarskoj Dubici, od osumnjičenog lica oduzet je predmetni pištolj i deponovan u depozit Osnovnog suda.

Nakon kompletiranja predmeta, protiv lica D.M., Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor, biće dostavljen izvještaj za počinjena krivična djela „Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“, „Tjelesna povreda“ i „Izazivanje opšte opasnosti“.

PU Prijedor
Foto – ilustracija