Dr Roman Glaser, bivši dugogodišnji direktor Perutnine Ptuj i sadašnji predsjednik Štajerske Privredne komore, za slovensku Večer je potvrdio pisanje web portala Požareport da su njegova supruga Nada i sin Andrew od misteriozne milionerke iz Prijedra Dijane Đuđić (kao i SDS) uzeli dva kredita i to jedan od slovenskih banaka i drugi preko neke evropske banke (pretpostavlja se iz Mađarske), te da su krediti osigurani nekretninama.

Riječ je o sumama od 300.000, odnosno 120.000 eura, a Glaser je za to Večer u pisanom odgovoru i potvrdio, te naveo da to smatra potpuno normalnom uslugom sa kojom njegov posao nije nikako bio povezan.

Takođe je najavio da će on i njegova porodica zbog nepoštivanja načela tajnosti bankarskog poslovanja preispitati sve procedure kako bi zaštitili lični integritet.

On nije objasnio za šta je njegovoj porodici trebao zajam, a kao prvi prvi čovjek Perutnine Ptuj, kako navodi Večer, imao je visoke prihode.

Takođe nije rekao ni zašto su krediti uzeti od Đuđićeve, a ne banaka.

Oslobođenje

Vezane vijesti:

TUŽILAŠTVO BIH OTVORILO ISTRAGU O SPORNIM UPLATAMA PRIJEDORČANKE STRANCI JANEZA JANŠE

JANŠA ODUSTAO OD “PRIJEDORSKE POZAJMICE” – VIDEO

JANŠIN SDS VRATIO 150.000 EVRA FAMOZNOJ PRIJEDORČANKI

SLUČAJ SLOVENAČKIH NOVINARA U PRIJEDORU: POLICIJA VS. MEDIJI

SLOVENAČKI NOVINARI ZAVRŠILI NA INFORMATIVNOM RAZGOVORU U PRIJEDORSKOJ POLICIJI: ISTRAŽUJU UPLATE NA RAČUN JANŠINE STRANKE

KO JE MISTERIOZNA MILIONERKA IZ PRIJEDORA KOJA JE JANEZU JANŠI DALA POLA MILIONA EURA?

UDRUŽENJE BH NOVINARI: PROTEST POLICIJI PRIJEDORA I MUP RS ZBOG PRIVOĐENJA I ISPITIVANJA NOVINARA IZ SLOVENIJE