Budžet grada Prijedora za 2018. godinu iznosi 40.677.000 KM, usvojeno je većinom glasova na skupštini lokalnog parlamenta.

Budžetom su obuhvaćeni sport, kultura, društvene aktivnosti, podsticaji za razvoj privrede i poljoprivrede, te zapošljavanje, ali i druge oblasti.

U lokalnom parlamentu opozicioni PDP i SDS glasali su protiv predloženog budžeta.

Protiv je glasao i odbornik Demokratske fronte. Kažu, zbog amandmana koji nisu usvojeni.

– Nažalost, sva četiri amandmana su odbijena. nama još više smeta što ni edan amndman nije prihvaćen bar polovično. Čak nismo ni pozvani na razgovor, nego direktno odbijeni i to je najveći problem zbog čega nismo prihvatili budžet – kaže Milan Tubin, odbornik SDS-a.

Međutim, jednoglasni su bili i odbornici vladajuće većine koji su podržali budžet. Podržale su ga i pojedine bošnjačke partije.

– Mi smo naše stavove i ekonomsko-socijalnu i politički platformu usaglasili sa koalicionim partnerom. U tom smislu nismo djelovali amndmanski i naš cilj je zajednički – kaže Dragoslav Kabić, šef kluba odbornika SNSD-a.

Budžetom grada obuhvaćene su sve oblasti života, ističe gradonačelnik Milenko Đaković.

– Cijenim da smo napravili optimalan budžet koji će “izdržati” sledeću godinu u segmentu potrošnje i da će biti na zadovoljstvo građana grada Prijedora. Mislim da će Prijedor nastaviti i dalje da radi sa suficitom kao što je radio ovolike godine – rekao je Đaković.

Usvojena je i odluka po kojoj stopa poreza na nepokretnosti za 2018. godinu ostaje na ovogodišnjem nivou.

RTRS
Video – ELTA TV