izbori 2014-glasanjeU Prijedoru je do 15.00 časova na birališta izašlo 27.701 građana ili 31,79 odsto registrovanih birača, izjavio je predsjednik Gradske izborne komisije /GIK/ Prijedor Željko Škondrić.

“Izborni proces odvija se bez većih problema. Imamo sitnijih telefonskih dojava koje rješavamo u hodu, bilo telefonskim kontaktima bilo odlaskom na biračka mjesta, a uglavnom se radi o neukosti posmatrača”, rekao je Škondrić na konferenciji za novinare u Prijedoru.

On je kazao da nije bilo formalnih pritužbi na rad biračkih odbora.

“Izlaznost je otprilike na nivou svih dosadašnjih izbora. Mi nemamo saznanja da je igdje zabilježen ikakav incident”, dodao je Škondrić.

U Prijedoru ima 130 redovnih biračkih mjesta, 35 političkih subjekata i 87.134 građanina s pravom glasa.

Prijedorskom Centru za birački spisak od 7.00 do 15.30 časova 124 građanina obratila su se telfonskim putem, a njih 69 lično, uglavnom radi provjere na kojem se biračkom mjestu nalaze.

Svi građani tačnu lokaciju na kojoj treba da glasaju mogu provjeriti na internet strancii Centralne izborne komisije /CIK/ BiH www.izbori.ba ili slanjem SMS poruke sa matičnim brojem na broj 091 12 12 12.

Birači čija se imena ni nakon provjere ne nađu na biračkom spisku, imaju mogućnost da glasaju na nepotvrđenim listićima na biračkom mjestu u Gimnaziji „Sveti Sava“ u Prijedoru.

Centar za biračke spiskove grada Prijedora nalazi se u zgradi Centra javne bezbjednosti /CJB/ Prijedor i takođe daje građanima podatke na kojem su biračkom mjestu, bilo da mu se građani obraćaju lično bilo putem broja telefona 216-406. Otvoren je do 19.00 časova, koliko i birališta.

Naredna konferencija za novinare GIK-a zakazana je za 19.30 časova.

SRNA