Policijski službenici Policijske uprave Prijedor, Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor, podnijeli su izvještaj protiv lica D.S.(1970), R.L. (1960) i R.Đ. (1973), svi iz Prijedora, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična djela „Neovlašćeno bavljenje određenim zanimanjem“, „Falsifikovanje ili uništavanje službene isprave“, „Falsifikovanje isprave“ i „Nesavjestan rad u službi“.

Tokom kriminalističke obrade utvrđeno je da je osumnjičeni D.S., kao odgovorno lice poslovne jedinice osiguravajućeg društva u Prijedoru, neovlašteno sačinio kuporodajni ugovor između oštećenog lica M.B. (1948) iz Banja Luke, kao prodavca, i osumnjičenog R.L. iz Prijedora, kao kupca, na način da se potpisao u ime obje stranke, unoseći određene netačne podatke, te na taj način omogućio registraciju teretnog vozila, koje je bilo predmet ugovora, na ime drugog lica, čime je počinio krivična djela „Neovlašćeno bavljenje određenim zanimanjem“ i „Falsifikovanje ili uništavanje službene isprave“, dok je osumnjičeni R.L., znajući da predmetni ugovor nije potpisao, isti upotrijebio za registraciju teretnog vozila na svoje ime, čime je počinio krivično djelo „Falsifikovanje isprave“.

Osumnjičeno lice R.D. se tereti da je kao ovlašteno lice agencije za prepis vozila, bjanko obrasce navedene agencije, neposredno ustupilo osumnjičenom D.S., koji ih je na opisani način upotrijebio, čime je osumnjičeno lice R.D. počinilo krivično djelo „Nesavjestan rad u službi“.

Izvršenjem ovih krivičnih djela osumnjičena lica su oštećenom M.B. prouzrokovali materijalnu štetu u uznosu od 15.000 KM.

PU Prijedor
Foto – ilustracija