U Rudar-Prijedoru spremno dočekuju gostovanje u Zvorniku kao novi izazov u ovoj sezoni van Prijedora, sedmi u deset kola, s obzirom da su u prošlom kao domaćini Slobodi iz Mrkonjić Grada bili u Novom Gradu u prvenstvu Prve lige Republike Srpske.

– Drina je po nas neugodan protivnik dugi niz godina. Sa njom i odigramo nekako neriješeno, ali nikako da je pobijedimo. Nadamo se da ćemo ponoviti partiju iz Novog Grada, odigrati kvalitetnu utakmicu i doći do te željene pobjede. Da bi ostvarili cilj plasman u Premijer ligu Bosne i Hercegovine moramo i razmišljati samo o pobjedi – rekao je šef stručnog štaba „rudara sa Sane“ Zlatko Jelisavac.

Bilo je određenih sitnih povreda, Nemanja Vejnović se posljednji požalio, osjetivši bol u preponi, a jedino je izvjesno da Rastko Rokvić, zbog fakultetskih obaveza neće biti u konkurenciji za sastav tima.

– Najvažnije je da pružimo maksimum, ponovimo pristup, zalaganje i odgovornost u igri koji su nas krasili u prethodnim mečevima Uz želju za bodove vjerujem da rezultat neće izostati – naglasio je „vezista“ Prijedorčana i jedan od organizatora njihove igre Stefan Gavranović.

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com