Prodaja novogodišnjih aranžmana je počela, a u turističkim agencijama širom RS, koje su pripremile bogatu ponudu za proslavu najluđe noći, ističu da je za sada najviše zainteresovanih za doček u Parizu.

I dok će većina stanovnika Srpske 2018. dočekati u porodičnom okruženju u svojim domovima ili nekom od lokalnih ugostiteljskih objekata, oni sa malo dubljim džepom najluđu noć u godini proslaviće u nekoj od evropskih metropola. Nezaboravan doček Nove godine turističke agencije organizuju u Zagrebu, Beogradu, Parizu, Pragu, Rimu, Berlinu i Beču, a cijene se kreću od 49 do 500 KM, u zavisnosti od destinacije i aranžmana.

U turističkoj agenciji “Vuković” iz Prijedora kažu da najveće interesovanje vlada za doček Nove godine u Parizu, gradu svjetlosti i ljubavi.

– Cijena aranžmana koji uključuje prevoz i dva noćenja u Parizu je 450 KM i već smo prodali mnogo aranžmana – rekli su u ovoj agenciji i dodali da u ponudi imaju i novogodišnja putovanja u Veneciju, Budvu i Budimpeštu, a polaske organizuju iz Prijedora, Banjaluke i Gradiške.

U banjalučkoj agenciji “Cepter pasport” kažu da su se ove godine odlučili za aranžmane bez noćenja, koji su znatno jeftiniji.

– Zainteresovani mogu Novu godinu dočekati na trgu u Zagrebu po cijeni od 49 KM, u Beogradu za 65, a u Budimpešti za 69 KM. Za doček u Beču potrebno je izdvojiti 85 maraka – rekli su u ovoj agenciji i dodali se građani svakodnevno raspituju, te da uskoro očekuju i prve rezervacije.

Ističu da u ponudi imaju i višednevne aranžmane, koji obuhvataju prevoz, proslavu i tri noćenja, a cijene se kreću od 99 evra za doček u Ljubljani, do 249 evra, koliko košta doček u Parizu.

U bijeljinskoj agenciji “Hepi travel” kažu da iako još traju jesenja putovanja, svakodnevno odgovaraju na pitanja u vezi sa dočekom Nove godine.

– Za najluđu noć pripremamo Beč, Budimpeštu i Veneciju. Cijene će biti poznate za nekoliko dana, a već imamo veliki broj naših sugrađana koji žele da Novu godinu proslave u nekoj od evropskih metropola – rekli su u “Hepi travelu”.

Irena S. iz Banjaluke kaže da ove godine nije išla na more, te da će ušteđeni novac iskoristiti za novogodišnje putovanje.

– Oduvijek sam željela da putujem u Pariz, ali nisam imala novca za to. S obzirom na to da nisam bila na ljetovanju ušteđevina će mi dobro doći da “napunim baterije” u francuskoj prestonici – rekla je ova Banjalučanka.

Planine

U turističkim agencijama kažu da mnogi stanovnici Srpske rado dočekuju Novu godinu u planinskim centrima.

– Tradicionalno već deset godina imamo u ponudi doček na Zlatiboru, a ove godine za Novu godinu ćemo sigurno organizovati i odlazak na Jahorinu – rekli su u bijeljinskoj agenciji “Hepi travel”.

Glas Srpske