Rudar-Prijedor je, poslije dve pobjede u prvenstvu Prve lige Republike Srpske, osvojio bod na teškom gostovanju Tekstilac Kortu, igrajući neriješeno 1:1.

Ujedno, Ognjen Jaćimović je u četvrtom odmjeravanju snaga ovih rivala u Derventi postigao prvi gol za „rudare sa Sane“.

Ujedno nastavio je svoju golgetersku seriju sa dosadašnjim bilansom: tri meča-tri gola.

– U prvom poluvremenu imali smo pet kornera, posebno dobro ušli u meč prvih 15 minuta. Istakao bih pokušaje Aleksandra Vojnovića i Ljubiše Pecelja šutevima, kao i Nemanje Pekije glavom, pa smo već u ovom dijelu mogli stići do vođstva. Ipak, došao je u poziciju i Ozren Perić da nam ozbiljno zaprijeti, ali je golman Nemanja Petrović bio na visini zadatka – priča šef stručnog štaba Zlatko Jelisavac.

Strateg Prijedorčana ima razumijevanja i opravdanje za igru oba takmaca, zbog teških vremenskih uslova.

„Štoperu“ njegovog tima Novici Petroviću nije bilo najbolje, pa ga je u drugom poluvremenu zamijenio Nemanja Vejnović, ispostaviće se zaslužan za akciju kada je postignut vodeći gol.

– Prvih 15 minuta drugog poluvremena Dervenćani su bolje stajali, imali i veći posjed lopte. Potom smo imali priliku Jaćimovića, koji je u 84.minuti glavom pogodio „u rašlje“, kada je, odlično uposlen od Vejnovića, a Vojnović je idealno centrirao. Međutim u samom finišu dobili smo gol, nakon kornera, Perić je pogodio, jer, kao da smo mislili da je sve već završeno i da nosimo kući sva tri boda – nastava Jelisavac.

Iako je upravo na tom segmentu, primljenih golova iz prekida igre, i prošle sezone posvećivana posebna pažnja, bio je koban da se ne stigne i treći put do cijelog plijena.

Ipak, Božijom voljom, Rudar-Prijedor je na startu takmičenja stigao do pobjede u Janji u sudisjkoj nadoknadi vremena a sada ga je protivnik u zadnjim trenucima susreta spriječio da trijumfuje.

– Veoma je bitno što smo mi bili ti koji smo prvi postigli gol. Ne mogu momcima ništa da zamjerim. Zadovoljan sam njihovim zalaganjem, a i strpljenjem da, stvarajući šanse, na kraju i zatresu mrežu rivala. Prvenstvo je dugo i trebamo već da se okrenemo onome što nas očekuje – zaključio je Jelisavac.

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com