Sinoćnjom pobjedom protiv Rudar-Prijedora (2:0) fudbaleri Borca na najbolji način su završili učešće u šampionatu Republike Srpske.

Kao što je poznato Banjalučani su znatno ranije obezbijedili titulu i samim time ekspresan povratak u Premijer ligu BiH.

Prijedorčani koji su bili domaćini na Gradskom stadionu u Banjaluci odolijevali su do 40. minuta.

Tada je njihov nekadašnji igrač Bojan Burazor na majstroski način lobovao golmana Đorđa Šarca za vođstvo „gostiju“ od 1:0.

Na drugi pogodak čekalo se do 67. minuta kada je Gedon Guzina iskoristio asistenciju Predraga Zekanovića za sigurnih 2:0.

Malo je nedostajlo da Borac dođe i do trećeg gola. Igrao se 80. minut kada je mladi Radovan Perišić izašao sam ispred golmana „rudara“ koji je sigurnom intervencijom spriječio ono najgore.

Na kraju ostalo je 2:0 za Banjalučane koji su po isteku posljednjeg minuta na terenu podijelili radost sa navijačima na osvojenom šampionskom naslovu.

Pred fudbalerima Borca slijedi pauza koja će trajati do 15. juna. Tada će novi trener Željko Vranješ obaviti prozivku za početak priprema za nastup u Premijer ligi BiH koja počinje 22. jula.

Raspudić podigao pehar

Prije početka utakmice mala svečanost na terenu Gradskog stadiona. Dušan Marković, prvi potpredsjednik Fudbalskog saveza Republike Srpske uručio je šampionski pehar kapitenu Borca Borisu Raspudiću. Istovremeno je sa generalnim sekretarom Rodoljubom Petkovićem dodijelio igračima i članovima stručnog štaba zlatne medalje.

Rudar-Prijedor: Borac 0:2 (0:1)

Banja Luka
Gradski stadion
Gledalaca: 800
Sudija: Slaviša Mazić (Vlasenica)
Strijelci: Burazor u 40. i Guzina u 67.minuti

Žuti kartoni: Petrović (Rudar-Prijedor), Raspudić, Guzina (Borac).
RUDAR-PRIJEDOR:
Šarac, Vojinović, Petrović, Lolić (od 78. Kovljen), Šakić (od 66. Kuridža), Ćatić, Jaćimović, Gavranović (od 62. Malinović), Popović, Harambašić, Marić
BORAC:
Avdukić, I. Danilović, Raspudić, Ojdanić, Radoja (od 75. Jagodić), Đorđević, Kukić (od 86.Vejnović), Burazor, Perišić (od 83. Kondić), Zekanović, Guzina

Srpskacafe.com
Foto – borac-sport.com