Ekipa FSA Prijedor je u tradicionalnom prijateljskom susretu veterana savladao sastav Zavičajnog sportskog udruženja „Sana“ iz Temerina sa 1:0.

Zanimljivo da, u sastavu FSA-ovaca nastupaju i neki prvotimci, a umjesto da bude domaćin na stadionu „Poljana“gdje odigrava svoje prvenstvene mečeve, igrao je po kišovitom vremenu na Gradskom stadionu, koji Rudar-Prijedor tako brižno čuva, pa su navijači prvoligaša RS malo kada posljednjih godina na njemu imali priliku da gledaju svoje ljubimce, „rudare sa Sane“.

-Nekada smo se zvali Sportsko udružeženje „Bundes liga“, postojimo već dvije decenije, ali smo, s obzirom da smo svi porijeklom iz ovih krajeva izabrali novo ime. Polovina nas je igrala za TSK Temerin i još neke klubove, ostalo su rekreativci. Sa Prijedorčanima imamo saradnju već šest-sedam godina, a sarađujemo i sa Ribnikom, od 2006., Vakerotom kod Ninberga (Njemačka), kao i u Srbiji, Novi Sad, Vrbas, Srbobran. Ranije je bilo i sa Austrijancima. Prvog vikenda u septembru FSA Prijedor, Ribnik i neka pd ekipa iz Vojvodine nam dođu na turnir, u proljeće uzvraćamo posjetu, a najvažnije je u svemu druženje – naglasio je fudbaler Temerinaca Goran Oklješa.

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com