rudar prijedor-podrinje-izvjestajRudar-Prijedor je u odloženoj utakmici 5.kola prvenstva Republike Srpske, koja u subotu nije mogla da se odigra u Omarskoj, zbog vodom natopljenog terena, u ništa boljim uslovima, savladao Podrinje minimalnim rezultatom 1:0.

Trenutak odluke dogodio se već u 2.minuti. Okretnog Dejana Kojića u šesnaestercu gostiju oborio je Nemanja Veselinović, a sudija Goran Lakić iz Brčkog pokazao je na „bijelu tačku“. Siniša Radoja je gađao lijevi ugao golmana ekipe iz Janje Dragana Đorđića, koji ga je „pročitao“, ali nije uspio da spriječi put snažno upućene lopte u mrežu.

Prvo poluvrijeme pripalo je izabranicima trenera Darka Nestorovića. U 4.minuti Vedran Kantar je bio u šansi, šutira sa lijeve strane, ali je Đorđić na mjestu, u 16.minuti šut Radoje iz blizine iskosa sa desne strane u posljednjem trenutku je izblokiran i bio je to samo korner.

Samo dva minuta kasnije Đorđić je osujetio i pokušaj Kojića, da bi isti igrač još jednom već u sljedećoj akciji sa desne strane gađao suprotan gornji ugao, ali je lopta otišla preko prečke. Ni kapiten „rudara sa Sane“ Borislav Mikić ne koristi dodavanje Radoje u 21.minuti, jer je ponovo Đorđić siguran.

I sastav Miroslava Milanovića pokušavao je pod izuzetno teškim uslovima, gdje je lopta često zastajala u blatu i vodi, da organizuje akcije. U 25.minuti Cvijetin Pavić je protestovao smatrajući da je nepropisno zaustavljen u kaznenom prostoru domaćih, ali je od sudije Lakića, koji se nalazio blizu mjesta događaja „zaradio“ žuti karton.

U 39.minuti Huso Karjašević iz povoljne pozicije sa 12-13 metara, neometan, pokušava da pogodi gornji lijevi ugao čuvara mreže zeleno-crnih Dalibora Kozića, za koga je to, ipak, bio lak plijen.

Ni u nastavku slika se nije bitnije mijenjala. U 54.minuti Radoja je mogao da udvostruči prednost svog tima, ali njegov pokušaj sa desne strane iz blizine ne uspijeva, jer je Đorđić, svakako najzapaženiji u Podrinju opet nesavladiv. Samo minut kasnije umalo da Prijedorčane stigne kazna, ali je odbrana uspjela da zaštiti mrežu, kada je kapiten Semberaca Mirsad Arnautović dobro zaprijetio.

U 59.minutu Kantarev odličan centaršut sa lijeve strane ne koristi Kojić i glavom šalje loptu iz blizine kraj stative. Do kraja, igra je bila sve rastrzanija, a „odskakao“ je najbolji akter susreta Igor Mirković. Štitio je zadnju liniju Rudar-Prijedora, dobijao mnogo visinskih duela, započinjao najčešće napade svojih saigrača i gotovo neumoran, dosta pretrčao.

Rudar Prijedor-Podrinje 1:0(1:0)

Omarska
Stadion FK Omarska
Gledalaca: 200
Sudija: Goran Lakić (Brčko) 7,5
Strijelac: Radoja (iz jedanaesterca) u 2.minuti
Žuti kartoni: Stakić, Mikić, Kozić (Rudar Prijedor), Veselinović, Pavić, D.Arnautović (Podrinje)

RUDAR-PRIJEDOR:
Kozić 7, Šodić 7, Saničanin 7, Stakić 7, Pekija 7, Đokić 6,5 (od 90. Ćulum -), Kojić 7, Radoja 6,5, Mirković 7,5, Kantar 7, Mikić 7 (od 88. Redžić -)

PODRINJE:
Đorđić 7,5, Milošević 7, Jusufović 6,5,Veselinović 6, D.Arnautović 6, Sajtanović 6 (od 46. Hasanović -, od 77. Merić -), Suljić 6, M.Arnautović 7, Karjašević 6 (od 46. Hadžić 6), Pavić 6

Igrač utakmice: Igor Mirković

N.Đerić/A.Drakulić