Humanitarna akcija „Minut za život“ koju je organizovao Omladinski klub Crvenog krsta Prijedor, sa ciljem prikupljanja novčanih sredstava za liječenje trogodišnje Sofiju Mićević, u potpunosti je uspjela.

Uz pomoć svojih sugrađana, mladi Prijedorčani su prikupili 1.190 KM.

-Sa velikim ponosom moram da kažem da je naša akcija uspjela. Svi smo se ujedinili i zajedno učestvovali u borbi za život naše drage Sofije. Želim da se zahvalim svim članovima naše organizacije, a prije svega svim Prijedorčanima koji su u njoj učestvovali – rekao je Srđan Kunić, predsjednik Omladinskog kluba Crvenog krsta Prijedor.

On je dodao da maloj Sofiji svi žele brz oporavak, a mladi sigurno neće stati samo na ovoj akciji.

-Gledajući tokom cijelog dana kako su se akciji pridružila i djeca različitih uzrasta, shvatili smo da i oni najmlađi, kao i oni odrasli, žele pomoći jednom malom ljudskom biću – istakao je Kunić.

Članovi Omladinskog kluba Crvenog krsta Prijedor u saradnji sa Srednjoškolskim centrom Prijedor su na Trgu majora Zorana Karlice vršili besplatno mjerenje krvnog pritiska, nivoa šećera u krvi, mjerenje tjelesne visine i težine, te druge aktivnosti koje su za cilj imale širenje zdravstvene kulture.

Mala Banjalučanka oboljela je od akutne minfoblastne leukemije a za njeno liječenje potrebna su velika finansijska sredstva.

Humani ljudi širom Republike Srpske i svijeta, zajedno sa uplatom Fonda zdravstvenog osiguranja RS, prikupili su 270.000 dolara koji su neophodni za početak, odnosno prvi dio njenog liječenja u klinici „Johns Hopkins Medicine International“ u Baltimoru (SAD).

Humanitarna organizacija „Budimo ljudi“ je na svom Facebook profilu objavila informaciju da je za drugi dio liječenja trogodišnje Sofije Mićević iz Banjaluke potrebno još 540.000 dolara.

Svi koji žele i mogu pomoći maloj Sofiji Mićević to mogu učiniti i putem uplata na sljedeće žiro račune:
Mićević Sofija
Nova banka AD Banjaluka
5551000032354997 (KM račun)
Mićević Sofija
Nova banka AD Banjaluka
SWIFT: NOBIBA22 (devizni račun)
5550000032355338

Humanitarna organizacija “Budimo ljudi”
Podračun za Sofiju Mićević
UniCredit Zagrebačka banka
3383502257474786 (KM račun)

Tekst i foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com
Foto – Omladinski klub Crvenog krsta Prijedor