Prvo mjesto na trodnevnom devetom Off Road reliju „Kozara 2017“ osvojio je klub “Grand Hercegovina”, drugo mjesto je zauzeo klub „Šipovo“, dok je na trećem mjestu klub „Sarajevo“.

U HARD kategoriji prvoplasirani je Ivica Šarić iz kluba Grand Hercegovina, drugo mjesto je Marko Horvat iz Križevaca, a na treće mjesto plasirao se Dalibor Zeljković iz Šipova.

U SOFT kategoriji prvi je Božo Vučićević iz Srbije, drugoplasirani je Branislav Danilović iz kluba Kovac, dok je treće mjesto zauzeo Haris Gadžo iz Sarajeva.

Nagrade, pehare i medalje pobjednicima je uručio gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković na završnom ručku koji je upriličen u hotelu Monument.

Ovogodišnje takmičenje okupilo je više od 230 takmičara iz BiH, Srbije, Hrvatske, Austrije, Slovenije, Mađarske, Njemačke i Crne Gore.

Reli je počeo večernjom vožnjom na Mrakovici u kojoj su učestvovale 53 posade, a pobjednik noćne vožnje je Stanko Penava iz Hercegovine, drugi je Božo Vučićević, te treći Sebastijan Jodan iz Slovenije.

Drugog dana takmičenja u rejonu od Mrakovice do manastira Moštanica takmičilo se po šumskim nekategorisanim putevima i stazama sa dva specijalna ispita, a treći specijalni ispit održan je u nedjelju na Mrakovici.

Organizator ove sportske manifestacije bio je Off Road klub “Kozara”, a pokrovitelji su bili opština Kozarska Dubica, grad Prijedor i 40-ak sponzora.

Tekst/foto – RTV Kozarska Dubica
Foto – Off road klub „“Kozara“
Video – RTRS