Otvarajući proljetni dio prvenstva Prve lige Republike Srpske, fudbaleri Rudar-Prijedora sasvim zasluženo su sa ubjedljivih 5:0 (3:0) savladali ekipu Zvijezde 09 iz Etno sela Stanišić.

Golijadu na današnjem meču je u 3.minuti započeo Draško Lolić.

On je sa oko 25 metara pomalo iskosa sa lijeve strane šutirao “iz koljena” i pravim evro golom poslao loptu pod prečku gola koji je čuvao Nikola Lakić.

Isti igrač je bio siguran realizator jedanaesterca u 29.minuti koji je dosuđen zbog igranja rukom gostujućeg beka Babića.

U sudijskoj nadoknadi prvog dijela igre, nakon centaršuta Gavranovića iz slobodnog udarca sa desne strane, kapiten Zvijezde 09 Nemanja Boljanović je nespretno reagovao i poslao glavom loptu u mrežu svoje ekipe za visokih 3:0 za domaće.

Prijedorčani su istim tempom nastavili i u drugom poluvremenu.

Još jedan evro gol smo vidjeli u 65.minuti.

Sa ivice kaznenog prostora odličnim plasiranim udarcem u gornji lijevi ugao za 4:0 pogodio je Aleksandar Vojnović nakon odbijene lopte poslije kornera Gavranovića.

Konačnih 5:0 djelo je odlične akcije “rezervista” u današnjem susretu.

Najbolji strijelac “rudara sa Sane” Ognjen Jaćimović je prošao po desnoj strani i nesebično centrirao na drugu stativu gdje mladom Davidu Kuridži nije bilo teško da podmetne nogu i postigne pogodak u 88.minuti.

Iako su doživjeli ubjedljiv poraz, gosti su se pokazali u dobrom svjetlu, igrali su otvoreno, a golman Inđić i “štoper” Davidović su ih dobrim intervencijama spriječili da postignu barem “počasni” pogodak.

Tekst i foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com