Na osnovu ostvarenih rezultata na kvalifikacionim takmičenjima na prvenstvima Regije “Krajina”, Republike Srpske, Bosne i Hercegovine i izbornom takmičenju za odabir karate reprezentacije, četvoro mladih članova Karate kluba “Šodan” Prijedor obezbjedili su svoje mjesto u reprezentaciji BiH za Balkansko prvenstvo koje će se održati u Istanbulu (Turska).

-Dvanaestogodišnja Milica Bursać u kategoriji do 35 kg, te desetogodišnjaci Andrej Škorić i Njegoš Bujić u kategoriji do 45 kg i njihov vršnjak Stefan Topić u kategoriji preko 45 kg postali su karate reprezentativci BiH u borbama. Ovo je veliki uspjeh našeg kluba i izuzetno smo ponosni. Međutim, ova situacija nam stvara i veliki problem, jer moramo obezbjediti finansijska sredstva za odlazak naših sportista i jednog trenera na Balkansko prvenstvo koje će se održati u Istanbulu od 31. maja do 3. juna ove godine – rekao je Rajko Vučićević, prvi čovjek “Šodana”.

On je izrazio nadu da će klub i mladi sportisti dobiti podršku, kako od grada Prijedora, tako i od privrednika i ljudi dobre volje te šire društvene zajednice, kako bi se osigurala potrebna sredstva za odlazak na ovo takmičenje.

Tekst – www.prijedordanas.com
Foto – KK Šodan Prijedor