Među zapaženijim igračima u redovima prvoligaša Republike Srpske Rudar-Prijedora u nekoliko posljednjih prijateljskih utakmica bio je Mile Popović.

Borbeni plavokosi fudbaler iz mjesta Poljavnice, nedaleko od Novog Grada, odgovornošću u defanzivnim zadacima, ali i prodornošću biće vrijedno pojačanje drugoplasiranom timu na tabeli sa zaostatkom od šest bodova u odnosu na vodećeg banjalučkog Borca.

-Sarađivao sam dosta u novogradskoj Slobodi sa trenerom Zaltkom Jelisavcem, koji prije svega traži disciplinu u igri. Iako sam na poečtku ovog pripremnog perioda igrao na mjestu lijevog bočnog igrača, sada sam kraj desne aut-linije, što i jeste moja prirodna pozicija. Na njoj i najviše mogu da se iskažem, a dolazak u Rudar-Prijedor je svakako veliki izazov za mene – priča Popović.

Jesenas u dresu Kozare iz Gradiške odigrao je 14 utakmica u borbama za bodove, a u prethodnoj deceniji, od sezone 2007/2008 kada je debitovao kod Milorada Inđića, imao 139 nastupa za Novograđane i ostavio upečatljiv trag na stadionu „Mlakve“.

Bio je i učesnik prošlogodišnjeg finala Kupa Republike Srpske, kada su „crveni“ drugi put u istoriji stigli do prilike da osvoje trofej u eminentnom takmičelju, ali su u Bijeljini poraženi (2:3) od Radnika.

-U timu Prijedorčana se ustalio Aleksandar Vojnović, koji je takođe igrao za Slobodu. Trudiću se i ja da opravdam povjerenje stručnog štaba i na svakoj utakmici pružam maksimum naravno i zbog navijača, koji očekuju da i dalje budemo u vrhu tabele. Atmosfera u ekipi je odlična, već smo u dobroj formi, a vjerujem da ćemo biti u pravoj baš kada to bude potrebno i bez opterećenja pružati kvalitetne partije – s optimizmom je poručio Popović.

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com