Izvještaj o hidrološkoj situaciji na području grada Prijedora na dan 08.03.2017.godine

Uvidom u stanje vodostaja vodotoka rijeke Sane i drugih vodotoka na području grada Prijdora dana 08.03.2017 godine u 07:00 časova utvrđeno je sljedeće:

1.Vodostaj rijeke Sane iznosio je 410 sm što je za 10 sm ispod nivoa proglašavanja stanja redovne odbrane od poplava.
2.U toku noći je usled intenzivnih padavino došlo do naglog rasta ivodostaja i Miloševice i izlijevanja iz korita čime je bilo zaplavljeno oko 20 kuća.
3.Na području naselja Omarske usled intenzivnig padavina i rasta površinskih voda došlo je do zaplavljavanja oko 10 stambenih objekata.
4.U toju noći TVJ Prijedor je intervenisala na više lokoliteta prema zahtjevima građana i pružala neophodnu pomoć stanovništvu koje je bilo zahvaćeno poplavom.Takođe je od strane TVJ Prijedor u toku noći izvršeno ispumpavanje vode iz podrumskih prostorija depadansa Gerijatrijskog doma na Urijama.
5.U toku noći je došlo do povlačenja voda u korita rijeka (Gomjenica, Miloševica, Puharska i druge) i sada su u nivoima koji ne ugrožavaju naselja koja gravitiraju ovim rijekama.
3.Na bazi informacija od predstavnika CZ i Sanskog Mosta o stagnaciji vodotoka rijeke Sane a s obzirom na prestanak padavina na slivnom području rijeke Sane i na povoljne vremenske prognoze kojima se ne predviđaju padavine ne očekuje se dalji rast vodotoka i pojavu intenzivnijih poplava.
5.Odsjek civilne zaštite će i dalje kontinuirano pratiti stanje vodostaja i u slučaju potrebe predlagati gradonačelniku Prijedora preduzimanje potrebnih mjera.

Šef odsjeka Civilne zaštite Dušan Vranješ