Udruženje Program Prijedor iz Trenta i Agencija lokalne demokratije Prijedor (ALD) objavljuju konkurs za odabir kandidata za učešće u obuci na temu “PARTICIPATIVNO PLANIRANJE LOKALNOG SOCIO-EKONOMSKOG RAZVOJA” u Prijedoru – Republika Srpska – Bosna i Hercegovina.

PERIOD REALIZACIJE OBUKE: 18. april 2017. – 6. maj 2017.

MJESTO REALIZACIJE: Prijedor (RS/BiH) od 18. aprila do 22. aprila 2017. godine
Trento (Italija) od 2. maja do 6. maja 2017. godine

MAKSIMALAN BROJ UČESNIKA: 16

LOKACIJA: Dio obuke realizovaće se u Prijedoru u prostoru Agencije lokalne demokratije, Grada Prijedora ili drugih institucija ili organizacija koje će biti naknadno definisane, dok će se drugi dio obuke realizovati u prostorijama Autonomne Pokrajine Trento (Italija).

SADRŽAJ OBUKE:
Proces razvoja baziran na lokalnim resursima
Participativni pristup području
Metodologija koja se koristi u participativnom planiranju

a) Akteri i područje
a1) Identifikacija aktera
a2) Ključni akteri
b) Pejzaž
b1) Vizuelna analiza
b2) Ručne mape i participativna kartografija
b3) Agro-ekološko mapiranje
c) Rekonstrukcija istorije područja
c1) Intervjui
c2) Sagledavanje informacija iz tri ugla
c3) Analiza dokumentacije
d) Agrarni sistemi
d1) Osnovni sistemi proizvodnje
d2) Osnovni sistemi u poljoprivredi
e) Socio-ekonomska analiza
e1) Socio-ekonomske procjene

Pogodnosti i potencijali za razvoj područja
Elementi “Land evaluation” sistema
Zajedničko informisanje aktera područja i širenje novih aspekata
Priprema analize stanja područja
Organizovanje interesnih grupa područja
Poznavanje modela udruživanja
Napomena: Tokom dijela obuke u Trentinu, pored predavačkog dijela, biće organizovani i obilasci, sastanci i radionice koje se odnose na praktična iskustva u teritorijalnom planiranju u Trentinu.

LOGISTIČKA PODRŠKA ZA PUTOVANJE U TRENTINO (ITALIJA): Udruženje Program Prijedor snosi troškove putovanja, smještaja i hrane učesnika u danima obuke u Trentinu.

OSNOVNI USLOVI ZA ODABIR KANDIDATA:
Minimum završena srednja škola iz oblasti društvenih nauka, ekonomije, poljoprivrede idr, da je kandidat državljanin Bosne i Hercegovine, spreman za rad u grupi i širenje dobrih međuljudskih odnosa, da je uzrasta između 18 i 40 godina i da poznaje područje Prijedora.

PREDNOST ĆE IMATI KANDIDATI: koji se služe engleskim jezikom, koji su ranije upoznati sa temama participativnog lokalnog razvoja ili su učestvovali u projektima međunarodne ili međukulturalne saradnje, te kandidati koji su ranije učestvovali u aktivnostima koje je provodilo Udruženje Program Prijedor u Prijedoru. Takođe, prilikom odabira kandidata uzimaće se u obzir i njihova mobilnost odnosno posjedovanje automobila, motora ili bicikla, ali isto neće biti nužna stavka.

PRILIKOM ODABIRA KANDIDATA VODIĆE SE RAČUNA O: rodnoj ravnopravnosti, kao i o mogućnosti učešća svih kandidata, bez obzira na njihovu vjersku ili nacionalnu pripadnost, političko opredjeljenje ili njihov socijalni status.

PRIJAVA NA KONKURS: Svi zainteresovani kandidati mogu se prijaviti putem elektronske pošte na ispod naznačenu e-mail adresu u ispod navedenom roku. Prijava treba da sadrži:
-CV (biografija) maksimalne dužine dvije stranice, po mogućnosti jedan primjerak iste i na engleskom jeziku
-Fotokopija važeće lične karte
-Motivaciono pismo (maksimalna dužina 1 stranica)

ROK ZA PRIJAVU KANDIDATA: 4. mart 2017. godine
Prijavu sa biografijom, fotokopijom lične karte i motivacionim pismom dostaviti u Agenciju lokalne demokratije putem e-mail adrese ldaprijedor@aldaintranet.org sa naznakom “Prijava na konkurs”. Za sve dodatne informacije obratiti se u kancelariju Agencije lokalne demokratije, adresa: Oslobodilaca Prijedora 6 (Zgrada Fonda zdravstvenog osiguranja) ili na telefon 052/241-100 i 241-101.