Rukometaši Prijedora, pripremajći se za nastavak prvenstva Premijer lige BiH, doživjeli su u prijateljskoj utakmici krajiških rivala zaslužen poraz od ekipe Krajine rezultatom 31:37(14:17).

Izabranici trenera Dragomira Šaponje tokom čitavog susreta „jurili“ su rezultatsku prednost gostiju iz Cazina u čijim redovima se istakao jesenas prvi strijelac sastava kluba sa imenom grada na Sani Srđan Savić.

– Ova utakmica nije mjerilo vrijednosti naše ekipe, jer su nam nedostajali prvi desni bek Dean Šešić, desno krilo Valentino Vilušić, kao i još jedno ovozimsko pojačanje Darko Dragović, koji bi nam visinom pomogli. Povrede su uslijedile nakon gostovanja u Cazinu u dvorani na -11 stepeni i još ih liječimo. Ulazimo u prvenstvo sa zacrtanim ciljem opstanka, posebno što su poslije istupanja iz lige Hercegovine iz Nevesinja našim rivalima oduzeti bodovi, te se sada nalazimo na osmom mjestu. Realnost je da iz lige i neće ispasti još četiri ekipe i to će nova Skupština Rukometnog saveza BiH razmatrati u narednom periodu, a vjerujem da će nam još četiri domaće pobjede biti dovoljne – istakao je sportski direktor Prijedorčana Aleksandar Miljuš.

Prijedor: Krajina 31:37(14:17)

Prijedor
Dvorana „Mladost“
Gledalaca: 50
Sudije: Tatjana Dukić i Jelena Studen (Prijedor)

PRIJEDOR:
Đuričić, M.Miljuš, A.Miljuš 3, Kecman, Balaban 1, Kaurin 5, Todorović 5, Janković, Topić, M.Radaković 1, Jovanović 6,Stanić 2, Babić, J.Radaković 8, Knežević, Šerbula

KRAJINA:
Hušić, Subotić, Stoisavljević 2, Bebradica 4, Savić 10, Hošić 2, Durić 2, Bašagić 5, Beanović, Dautović, Nuhanović 5, Nadarević, Rekić, Blagojević 4

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com