klix-sanicanin (1)Prvotimac Rudar-Prijedora Siniša Saničanin imao je odličan nastup tokom reprezentativnog okupljanja U-21 selekcije BiH.

U Vogošći je juče odigran prijateljski susret mlade (U-21) i juniorske (U-19) reprezentacije Bosne i Hercegovine koji je završen remijem 1:1.

Nakon relativno slabog prvog dijela igre u kojem nije bilo prilika i dobrog fudbala, vjerovatno i zbog vremenskih prilika, u nastavku je viđena borbenija utakmica.

Poveli su izabranici Vlade Jagodića u 77. minuti, kada je pogodio Prijedorčanin Siniša Saničanin, nakon gužve u šesnaestercu i loše reakcije odbrane juniorske selekcije.

Igrala se 84. minuta kada je Ismail Duraković, igrač Željezničara, pogodio za poravnanje i konačnih 1:1.

klix-sanicanin (2)„Prezadovoljan sam dvodnevnim reprezentativnim okupljanjem. U Vogošći smo radili kvalitetno, a kruna je uslijedila na prijateljskom meču sa juniorima kada sam postigao i pogodak“, rekao je Siniša Saničanin, mladi fudbaler Rudar-Prijedora.

Inače, ovaj talentovani mladić je prošao sve selekcije Prijedorčana, a, kako sam kaže, ove sezone očekuje svoju punu afirmaciju.

Saničanin je prvi dio ovog prijateljskog meča igrao na poziciji stopera, dok je drugi dio igre proveo na mjestu lijevog beka.

BiH U21 – BiH U19 1:1
1:0 Saničanin (77)
1:1 Duraković (84)

U-21:
Vasilj, Muharemović, Saničanin, Metalsi, Bureković, Sadiković, Čorluka, Govedarica, Predragović, Bajić, Tandir
Još su igrali: Pirić, Gojković, Špikić, Musić, Plakalo, Handžić
Selektor: Vlado Jagodić

U-19:
Ćutahija, Bašić, Čivić, Mihojević, Oršolić, Memija, Burović, Radovac, Juričić, Hairlahović, Gojak
Još su igrali: Trkulja, Lončar. Menalo, Beganović, Hiroš, Duraković, Kuzmanović, Jurilj, Hajrić, Dautović, Čolić
Selektor: Toni Karačić

Tekst-A.Drakulić
Foto – Klix.ba