otvaranje-renoviranog-doma-srednja-maricka-1Gradonačelnik Prijedora Marko Pavić otvorio je danas u prisustvu mještana i predstavnika mjesne zajednica Srednja Marićka obnovljenu zgradu društvenog doma u koji je Gradska uprava uložila 133.836 KM.

“Dobra praksa obnove i renoviranja prijedorskih društvenih domova nastavljena je i u ovoj godini i veliko je zadovoljstvo biti ovdje kod objekta koji bi trebalo da unese novi život i novu energiju u ovo mjesto”, naveo je Pavić.

On je dodao da je i ovo pokazatelj da lokalna vlast vodi računa o ravnomjernom razvoju svih dijelova grada, te poželio da ovaj novi objekat bude mjesto za druženje, veselje i na radost mještana sela.

Koordinator regionalne kancelarije Omarska Radivoj Miodragović istakao je da ova mjesna zajednica, koju čine tri Marićke i Krivaja, ima 1.880 stanovnika i da je ovaj objekat značajan za lokalno stanovništvo.

“Imamo problem odliva mladih ljudi i grad posljednjih godina ulaže napore da raznim projektima infrastrukture zadrži, odnosno da vrati mlade ljude na selo, te da imaju mogućnost organizovanja društvenog života na selu”, rekao je Miodragović.

otvaranje-renoviranog-doma-srednja-maricka-2On je dodao da je stari objekat doma u potpunosti rekonstruisan i da je novi objekat u punoj funkciji, gdje će biti smještena kancelarija mjesne zajednice Marićka, mjesne boračke organizacije, spomen-soba poginulim borcima i velika sala sa binom za potrebe svečanosti i rada folklorne sekcije KUD “Omarska”.

Osim doma u Srednjoj Marićkoj, uskoro će biti otvorena još tri doma gdje su u toku radovi na renoviranju, i to u mjesnim zajednicama Gornji Orlovci, Rakelići i Malo Palančište.

Prijedor je jedna od rijetkih lokalnih zajednica u Srpskoj koja ima 49 mjesnih zajednica i čak 59 društvenih domova u čiju obnovu će samo u ovoj godini biti investirano više od pola miliona KM.

Tekst – SRNA
Foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com

otvaranje-renoviranog-doma-srednja-maricka-3 otvaranje-renoviranog-doma-srednja-maricka-4 otvaranje-renoviranog-doma-srednja-maricka-5 otvaranje-renoviranog-doma-srednja-maricka-6 otvaranje-renoviranog-doma-srednja-maricka-7 otvaranje-renoviranog-doma-srednja-maricka-8 otvaranje-renoviranog-doma-srednja-maricka-9