srna-zeljko-skondricPredsjednik gradske Komisije za provođenje referenduma u Prijedoru Željko Škondrić potvrdio je Srni da je Komisija do sada imenovala sve članove i zamjenike članova po glasačkim mjestima.

“Prije toga odredili smo glasačka mjesta koja su uglavnom identična biračkim mjestima određenim za predstojeće lokalne izbore”, rekao je Škondrić.

On je dodao da je danas zadužen materijal, odnosno glasački listići, zapisnici i paravani.

“U toku je distribucija rješenja o odborima za provođenje referenduma i do sada je 80 odsto tog posla završeno, te ostaje da se u naredna dva dana sastanemo sa predsjednicima odbora za sprovođenje referenduma i održimo kratke sastanke radi konačnog dogovora”, rekao je Škondrić.

On je najavio da će u subotu, 24. septembra, od 8.00 do 13.00 časova biti vršena distribucija po biračkim odborima, odnosno za biračka mjesta, i biće savjetovano članovima tih odbora da isto, kao i prilikom izbora, oni odmah idu na svoja biračka mjesta da ga urede i pripreme za referendum.

“Glasačka mjesta za glasanje za referendum u nedjelju, 25. septembra, biće otvorena od 7.00 do 19.00 časova, a materijal će biti priman u zgradu pozorišta. Glasačka mjesta identična su kao i za dosadašnje izbore”, napomenuo je Škondrić.

On je rekao da je u centralni birački spisak upisano više od 85.000 glasača, i taj podatak je poznat zbog priprema za lokalne izbore.

“Ovaj spisak za referendum još nisam vidio, a nadam se da će nam biti poznat u naredna dva-tri dana”, naveo je Škondrić.

SRNA