gornja-ravska-nadstresnica-bus-stajaliste-1Gradska uprava Prijedora u saradnji sa mjesnim odborom DNS-a Gornje Ravske i regionalnim koordinatorom Stipom Drinčićem obezbijedila je za ovu mjesnu zajednicu još jednu nadstrešnicu za autobusko stajalište koje prvenstveno koriste đaci.

Oni su do sada, za vrijeme čekanja lokalnog autobusa, bili izloženi vremenskim neprilikama.

Regionalni koordinator DNS-a Stipo Drinčić, istakao je da je prioritet u Gornjoj Ravskoj bila još jedna autobuska nadstrešnica značajna za dijecu i mještane.

-Kada su aktivnosti i zahtjevi mjesnog odbora DNS-a Gornje Ravske i Tisove mi smo tu posebni. Zalažemo se za one koji rade a to su pokazali momci koji rukovode strankom u ovoj mjesnoj zajednici i na svaki njihov zahtjev grad Prijedor i mi kao stranka dajemo sve od sebe da im pozitivno odgovorimo, a jedan od primjera je i ova nadstrešnica – istakao je Drinčić.

gornja-ravska-nadstresnica-bus-stajaliste-2On je dodao da već tokom sedmice očekuju početak radova na sanaciji putne infrastrukture.

Mještani Gornje Ravske, sela 30-ak kilometara udaljenog od Prijedora podijeljenog su i mišljenja a i političkog opredjeljenja.

-U Ravskoj je došlo vrijeme kada ima više stranaka nego samih mještana – rekao je jedan od sagovornika koji nije želio da mu pominjemo ime.

Mnoge stranke dolazile su u ovo selo, pričali, nagađali, obećavali… Dolazili i ništa ne ostavljali osim praznih priča.

Mjesni odbor Demokratskog narodnog saveza Gornje Ravske i Tisove s ponosom ističe da je ovo jedina politička stranka koja je uradila ono što je obećala.

-Rezultati rada ove stranke su i više nego očekivani. Svaki naš zahtjev nije ostao po strani. U skladu sa svojim mogućnostima grad Prijedor i stranka DNS-a pomogli su nam i mi im dajemo punu podršku – navode u Mjesnom odboru najveće prijedorske stranke.

gornja-ravska-nadstresnica-bus-stajaliste-3Da je DNS uvijek spreman “stati” uz mlade, tvrde i u aktivu mladih ove mjesne zajednice.

-Prvenstveno zastupamo naše školarce, omladinu, i uz pomoć Gradske uprave Prijedora obezbijeđene su stipendije a i druge vrste pomoći za lakše školovanje. Mi u Aktivu mladih smo “probili” led kojeg su naši prethodnici ne razbijali već “kovali” i gledali samo sebe. Mi to nećemo. Znamo kako je ići u školu i putovati i po 20-ak kilometara i takvima dajemo punu podršku i zalažemo se za njih. Svako dijete zaslužuje pomoć. Zašto bi djeca iz Ravske bila izuzetak – pitaju se u Aktivu mladih i naglašavaju da se razmatraju još neke jednokratne pomoći za školarce.

Mnogo je aktivnosti koje je DNS sproveo i uradio, a na mještanima Ravske i susjednih sela je da već na lokalnim izborima pokažu da li prepoznaju ono što je urađeno za njih ili će svoje povjerenje dati drugim strankama koje nisu došle da ovom narodu pomognu već da “razbiju” i ovo malo sloge među njima.

Tekst i foto – Mladen Karan – www.prijedordanas.com