rudar prijedor-drina-prva liga-pres najavaU derbiju 5.kola prvenstva Prve lige Republike Srpske Rudar-Prijedor, prvoplasirani na tabeli, na prijedorskom Gradskom stadionu u subotu od 16:30 časova dočekuje Drinu iz Zvornika, koja je sa prve pozicije „skinula“ do prošlog kola vodeći Tekstilac Kort iz Dervente.

Šef stručnog štaba Zlatko Jelisavac neće moći da računa na suspendovanog Ervina Ćatića, pošto je na proteklom gostovanju fočanskoj Sutjesci „pocrvenio“, zbog drugog žutog kartona, kao ni na povrijeđenog Slavena Kovljena.

Aleksandar Majdanac se oporavio, trenira, ali, najvjerovatnije, neće biti u kombinaciji za startnu postavu.

-Dolazi nam Drina kao protivnik u pravo vrijeme, poslije tri naše „vezane“ pobjede, a očekujemo i četvrtu. Pristup momaka će biti kao i u prethodnim mečevima, jer, iako smo poraženi u Derventi, pružili smo dopadljivu igru. Drina ima iskusnu ekipu, koju dobro vodi trener Mile Lazarević, iako je odlazio iz kluba i vraćao se. Imaju dobrih pojedinaca, na strani Zvorničana je iskustvo, a na našoj mladost, poletniji smo i brži. Uvjereni smo da tri boda ostaju u Prijedoru – rekao je pomoćni trener Saša Keranović.

Siguran je najbliži sareadnik Jelisavca da su „rudari sa Sane“ na dobrom putu, povjerenjem u mladost, iako su u javnosti zbog te činjenice pomalo bili i podcijenjeni pred početak sezone. Keranović je naglasio dobru atmosferu, jer raspon godišta između igrača rođenih od 1993. do 1998.godine, izuzimajući Novicu Petrovića, sa 27 godina.

Njegov prezimenjak, golman Nemanja Petrović, konačno poslije pet godina provedenih na klupi u seniorskom pogonu, dočekao je da prigrabi dres prvotimca.

-Drina ima ozbiljnu ekipu, sigurno je po kvalitetu među tri-četiri najbolje u eliti Srpske. Ipak, u Prijedoru se mi pitamo. Želimo da nastavimo pobjednički niz, igramo fino i ne bi trebalo da bude problema. Smjena generacija urodila je plodom. Pozvao bih publiku da dođe u većem broju, jer, kao da je u posljednje vrijeme, izgubila povjerenje u fudbal. Trudićemo se da joj se odužimo na najbolji način i pružimo maksimum, a u svakoj utakmici, pa i protiv Zvorničana idemo na pobjedu – naglasio je čuvar mreže Prijedorčana Nemanja Petrović.

PROLJETOS SLAVILI ZVORNIČANI

Poklonicima „najvažnije stvari na svijetu“ u Potkozarju još je u svježem sjećanju posljednji okršaj ova dva rivala, proljetos, kada su se takmičili u Premijer ligi BiH.

Zvorničani, pod vođstvom Cvijetina Blagojevića, kome je pomoćnik bio Lazarević, slavili su u Prijedoru sa 1:0.

Rudar-Prijedor je prošle sezone i kao gost u Podrinju, 15.avgusta 2015.godine poklekao i to sa ubedljivih 1:4, ali je u prethodnom odmjeravanjima snaga ovih rivala, u bh.šampionatu 2010/2011 oba puta trijufovao identičnim, minimalnim rezultatom od 1:0.

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com